Politiet vet hvem den døde i Maridalen er

Politiet vet fortsatt ikke hvem som ble funnet død og forbrent i Maridalen onsdag, men har mottatt flere tips om hvem offeret er. Den døde ble funnet i dette skogsområdet. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Politiet vet fortsatt ikke hvem som ble funnet død og forbrent i Maridalen onsdag, men har mottatt flere tips om hvem offeret er. Den døde ble funnet i dette skogsområdet. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Politiet kjenner nå identiteten til personen som ble funnet død i Maridalen onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pårørende er ikke varslet og politiet vil ikke gi opplysninger om verken kjønn eller alder.

Krevende

Likets forfatning har gjort det krevende å fastslå dødsårsak, men politiet mener at personen er blitt drept.

– Det er tekniske funn på stedet som gjør at vi har visse teorier om hva som kan ha skjedd, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby i Oslo politidistrikt til VG.

Politiet har mottatt den foreløpig obduksjonsrapport. Der fremgår det at dødsårsak, kjønn og alder fremdeles er usikkert. Den endelige obduksjonsrapporten foreligger først om tidligst tre måneder.

Det er sikret materiale som er sendt til DNA-analyse. Politiet håper materialet kan gi en DNA-profil som de kan søke etter i sine registre.

Les også: Tidligere nynazist bak Hadelandsdrapene siktet for nytt drap

Siktede undersøkt

Den tidligere nynazisten John Edvin Lie (55) er siktet for drap og likskjending. Han ble varetektsfengslet i fire uker torsdag, men anket kjennelsen på stedet. 55-åringen nekter straffskyld.

Fredag morgen ble han undersøkt av lege i fengselet for å avdekke om det finnes spor på kroppen hans som kan knyttes til saken.

Etterforskningen pågår for fullt med både tekniske og taktiske undersøkelser. Politiet ønsker tips og opplysninger fra folk som har vært eller oppholdt seg i området ved Hammeren i Maridalen i dagene før onsdag 18. juli. Det gjelder også rundt tidspunktet personen ble funnet i 15-tiden onsdag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden