Mann tiltalt for å ha knivdrept kona i Akershus i fjor

Mannen som i fjor ble pågrepet etter en storstilt leteaksjon i Feiring i Akershus, er tiltalt for å ha knivdrept kona i psykotisk tilstand natten i forveien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tiltalte drepte sin kone med to knivstikk i halsen etter først å ha kvalt henne, trolig en gang mellom klokken 2 og 4 natt til 28. august i fjor, ifølge tiltalen.

Rettsmedisinere har konkludert med at mannen i starten av 70-årene var psykotisk i gjerningsøyeblikket. Påtalemyndigheten vil derfor be om overføring til tvungent psykisk helsevern.

Søk med hunder og helikopter

Klokken 5.55 en mandag morgen fikk politiet melding om at mannens kone var funnet død i sin bolig. Ektemannen ble raskt mistenkt, men politiet kunne ikke finne ham noe sted. Først da politiet hadde søkt blant annet med helikopter og hundepatruljer i omkring fem timer, ble mannen funnet i et skogholt like ved boligen.

Leteaksjonen og den påfølgende pågripelsen skjedde med et stort pressekorps til stede. Ikledd en hvit kjeledress som politiet hadde bedt ham ta på seg, ble mannen ført inn i en politibil. Pågripelsen ble filmet og fotografert av flere medier.

Erkjenner straffskyld

Ekteparet hadde to felles barn. Mannens forsvarer, advokat Dag Svensson, har tidligere omtalt saken som en familietragedie. I en kommentar til tiltalen, sier Svensson til NTB at hans klient har erkjent straffskyld etter siktelsen helt siden han ble pågrepet.

– Jeg mener det er unødvendig å gjennomføre en hovedforhandling, sier forsvareren.

Saken er berammet for Øvre Romerike tingrett 11. og 12. desember i år.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden