Dale vil vurdere lagring av såkorn som beredskapstiltak

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale (Frp) besøkte torsdag tørkerammede bønder i Vestfold. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Landbruks- og matminister Jon Georg Dale (Frp) besøkte torsdag tørkerammede bønder i Vestfold. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale (Frp) åpner for en felles nordisk løsning for beredskapslagring av såkorn for å unngå lignende fôrkriser i framtiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dale sier til Nationen at regjeringen fram til nå har sett på tiltak som avhjelper den akutte situasjonen, men at de også vil prøve å se på beredskap i et lengre perspektiv.

– Det er et aspekt vi må gjøre rede for når den akutte situasjonen er over, kanskje i fellesskap i Norden, sier han til avisen.

Den verste tørken på over 50 år rammer nå store deler av norsk landbruk.

Statsråden besøkte torsdag bøndene Hans Edvard Torp og Jon Hermann Woll-Hansen på sistnevntes gård Søndre Rygg i Re i Vestfold. De to bøndene har slått kornåkrene sine for å sikre nok fôr til melkekyrne, slik at de skal slippe å sende dem til slakting.

Dale berømmer de to bøndene for samarbeidet og oppfordrer alle bønder som har ressurser til det, å gjøre det samme. Han vil likevel ikke komme med noen konkrete lovnader om en krisepakke til landbruket før møtet med Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag.

– Nå har jeg invitert dem til et møte mandag. Det er naturlig at vi drøfter disse innspillene der. Så får jeg trekke konklusjonene i etterkant, sier Dale.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden