Mann tiltalt for brannstiftelse i Bergen

Foto fra natten i mai i fjor da det begynte å brenne i en trebygning i Sydnesgaten i Bergen. En 58 år gammel mann er tiltalt for å ha startet brannen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Foto fra natten i mai i fjor da det begynte å brenne i en trebygning i Sydnesgaten i Bergen. En 58 år gammel mann er tiltalt for å ha startet brannen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En mann er tiltalt for å ha startet storbrannen på Sydnes i Bergen i mai i fjor. Påtalemyndigheten ber om at mannen dømmes til tvungent psykisk helsevern.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 58 år gamle mannen tilsto i avhør at det var han som midt på natten til 14. mai 2017 hadde tent på noen plastposer med brennbart materiale som sto plassert foran døren til byggets kjellerleilighet, skriver Bergensavisen.

Brannen spredte seg raskt oppover i etasjene og over til nabohusene, og til sammen 14 personer ble evakuert fra tre boliger. En av dem lå og sov i andre etasje.

– En eller flere av disse kunne lett ha omkommet dersom brannen ikke hadde blitt oppdaget og evakuering iverksatt i tide, skriver Statsadvokatene i Hordaland og Sogn og Fjordane i tiltalen.

Rettspsykiatere har vurdert mannens tilregnelighet, og påtalemyndigheten har lagt ned påstand om at 58-åringen overføres til tvungent psykisk helsevern. Ifølge de sakkyndige var mannen psykotisk da brannen startet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden