Tidligere drapsdømt mann siktet for drap og likskjending i Oslo

En tidligere drapsdømt mann er siktet for drap og likskjending etter funn av en død person i Oslo onsdag ettermiddag. Mannen nekter straffskyld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Onsdag 18. juli, cirka klokken 15, ble det funnet en død person i Maridalen. En person som ble påtruffet i umiddelbar nærhet til funnstedet, ble i går ettermiddag pågrepet og siktet for likskjending, opplyser Oslo politidistrikt i en pressemelding torsdag formiddag.

På en pressebrifing opplyser politiet at siktelsen er utvidet, og at mannen også er siktet for drap. Mannen i 50-årene er norsk statsborger og bosatt i Oslo. Han er kjent av politiet fra før, blant annet for voldsepisoder.

Ifølge Aftenposten ble den siktede mannen dømt for drap på 80-tallet. Mannens forsvarer, advokat, Fridtjof Feydt, sier at det ikke er noen forbindelse mellom den nye siktelsen og den gamle drapsdommen. Han sier også at hans klient nekter straffskyld etter siktelsen.

Trodde det var skogbrann

Brannvesenet fikk først melding om at det var skogbrann nordvest for Hammern og nær Ullevålseterveien i Maridalen. Da de kom fram, viste det seg at det var et telt som hadde brent.

Den døde ble funnet noen hundre meter fra brannstedet. Politiet vet foreløpig ikke om funnstedet også er drapsstedet. Avdøde var forbrent, og identiteten er ikke fastslått. Vedkommende blir obdusert torsdag.

– Vi har avhørt flere vitner som har vært ganske nær åstedet. Det er flere teltcamper i området. Vitner bes kontakte politiet umiddelbart. Vi understreker at alle observasjoner her er av interesse, sier Anne Alræk Solem, seksjonsleder for alvorlige voldssaker i Oslo politidistrikt.

Politiet kjenner ikke til at det skal ha vært andre kriminelle forhold som har skjedd i området der den døde ble funnet.

Fremstilles for varetekt

Solem sier at siktede ble påtruffet ganske umiddelbart på åstedet og ble pågrepet av den grunn. Han ble fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett klokka 13. Politiadvokat Pål Fredrik Hjort Kraby i Oslo politidistrikt vil trolig begjære ham varetektsfengslet i fire uker.

– Det gjenstår en rekke etterforskningsskritt. Vi undersøker alle teorier nå. Vi er så tidlig i etterforskningen at vi holder alle muligheter åpne – fra det minste til det mest alvorlige, sier seksjonslederen.

Anne Alræk Solem sier at sentrale spørsmål i etterforskningen blant annet er om det har vært vitner til selve hendelsen, om avdøde ble brent levende og om det er noen relasjonen mellom siktede og avdøde.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden