Politiet mener drapssiktet kvinne (21) må underlegges helsevern

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet mener en 21 år gammel kvinne som er siktet for drapet på en 84 år gammel kvinne i Troms i november i fjor, må underlegges tvungent psykisk helsevern.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har nå sendt saken til statsadvokaten for påtaleavgjørelse, men mener kvinnen er for syk til at hun kan straffes, skriver avisa Folkebladet.

– Det er det vi hele tiden har tenkt at vil skje, sier forsvarer Ulf E. Hansen til Nordlys.

84 år gamle Gudrun Myrvang Thomassen ble drept i sitt eget hjem 20. november 2017. En 21 år gammel kvinne ble pågrepet for drapet samme kveld og har siden sittet i varetekt på sikkerhetsposten på Åsgård psykiatriske sykehus i Tromsø.

I desember erkjente 21-åringen de faktiske forholdene i saken, og i april konkluderte de sakkyndige med at kvinnen var psykotisk i gjerningsøyeblikket. Dersom domstolen skulle komme fram til det samme, vil hun bli regnet som utilregnelig da drapet skjedde og fritatt fra straff.

Det er ventet at en tiltale vil være ferdig i løpet av kort tid, og at saken kommer opp for retten i løpet av høsten. I tillegg til drapshandlingen, er den siktede 21-åringen også siktet for å ha truet flere familiemedlemmer med kniv samme dag som drapet skjedde.