Meny

Venter flere heterekorder i nord

Alle de tre nordligste fylkene har fått noen fine sommerdager. Flere steder er det satt varmerekorder. Her fra fiskeværet Valvær på Helgelandskysten. Foto: Kristin Aanensen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Tirsdag ble det varmerekord i Mo i Rana med 32,6 grader. Nord-Norge får beholde det varme været litt til, og onsdag er det mulighet for enda flere rekorder.

Tirsdagens varmerekord ble notert på målestasjonen på lufthavnen. Forrige varmetopp var 32,5 10. juli i 2014. Også i Trøndelag ble det notert flere varmerekorder, varmest var Verdal med 33 grader.

– Vi har også registrert noen tangeringer enkelte steder, med samme måling som tidligere rekorder, men ikke en ny rekord, sier statsmeteorolog Ida Fossli hos Meteorologisk institutt.

Sjekk hvordan været blir fremover der du er

Det varme været strekker seg fra Trøndelag til Finnmark. Det ble målt over 30 grader på flere plasser tirsdag.

– Den varme luften ligger over hele landsdelen. Det samme gjelder også for onsdagen, og vi venter at det vil bli veldig varmt enkelte steder, spesielt i indre strøk. Trolig er det Troms og Finnmark som stikker av med de varmeste temperaturene onsdag, lover meteorologen.

– Men intet varer evig, legger hun til.

For dagene framover kommer Finnmark best ut. De vil beholde været inn mot helga, mens resten av Nord-Norge etter hvert får litt nedbør.

Aktuelt:  Slik rammer tørken Norge

Populært