Skogbranner i Sør-Norge på retur

Brannmannskaper har onsdag kontroll over de mange skogbrannene som har herjet i Sør-Norge de siste dagene. Her fra Ytre Lauvrak i Froland kommune i Aust-Agder. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Brannmannskaper har onsdag kontroll over de mange skogbrannene som har herjet i Sør-Norge de siste dagene. Her fra Ytre Lauvrak i Froland kommune i Aust-Agder. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

De mange skogbrannene som har herjet i Sør-Norge de siste dagene er nå under kontroll eller slukket helt. Flere steder er det fortsatt en del røyk og ulming.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På Sørlandet er det fremdeles store styrker ute for å kontrollere de brannene som er igjen i området.

I Sirdal i Vest-Agder fikk brannmannskapene tirsdag kveld hjelp fra værgudene etter at betydelige mengder regn slokket mye av brannen. Det er ingen flammer, men fremdeles mye røyk og ulming, skriver Stavanger Aftenblad.

– Vi har fått inn hjelp fra både Sivilforsvaret og Flekkefjord Brannvesen, sier Ivar Skreå, overbefal ved Sirdal brann- og redningstjeneste. Tirsdag morgen ble det satt inn 20 nye og uthvilte folk.

Sjekk hvordan været blir fremover der du er

– God kontroll

– Vi har hatt en god natt med lovende forhold. Det har vært ganske kjølig, og det er mye dogg på bakken. I dag skal vi ta i bruk utstyr som vi har fått fløyet ut, og vi har vanntilgang, sier Skreå, som regner med at brannen vil være under god kontroll gjennom dagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Innsatsleder i Setesdal, Torleif Homme, sier til Fædrelandsvennen at de har kontroll på alle de ni brannene som blusset opp i Setesdal. Til tross for flere lynnedslag tirsdag kveld ble verken skog eller gress antent.

Onsdag morgen er planen å starte med opprydding etter brannene.

Aktuelt: Varmerekorder for fall i nord

Evakuerte flytter hjem

I Hedmark ble åtte husstander evakuert etter den kraftig brannen ved Vermundsjøen. Et område på rundt 300 kvadratmeter ble rammet, men brannmannskapene fikk allerede sent tirsdag kveld kontroll over brannen, og onsdag morgen har sju av de åtte evakuerte husstandene kunnet flytte hjem igjen.

Brannvesenet driver med etterslukking og overvåker området på grunn av fare for at brannen kan blusse opp igjen.

I Akershus driver brannmannskapene med etterslukking av skogbrannene ved Losby i Lørenskog og i Hurdal. Onsdag morgen kom det beskjed om en ny brann i Aurskog-Høland, men denne er av mindre kaliber og brannmannskapene har derfor bare sendt én bil til stedet for å kontrollere og slukke, skriver Romerikes Blad.

Aktuelt: Slik rammer tørken Norge