Norway Cup med egen ball for FNs bærekraftmål

Slik ser bærekraftsballen ut. Alle lagene som deltar på fotballturneringen Norway Cup må velge seg ut et av FNs bærekraftmål når de melder seg på. Foto: Fabian Stratenschulte / Norway Cup / NTB scanpix
Slik ser bærekraftsballen ut. Alle lagene som deltar på fotballturneringen Norway Cup må velge seg ut et av FNs bærekraftmål når de melder seg på. Foto: Fabian Stratenschulte / Norway Cup / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Om en drøy uke er det avspark for Norway Cup. I forkant er bærekraftsballen delt ut til kjendiser og politikere verden rundt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag 28. juli starter fotballturneringen på Ekebergsletta i Oslo. Her møtes lag fra hele Norge og i tillegg mange utenlandske lag. Til sammen er det 1.900 lag og 30.000 spillere.

Det skal spilles rundt 5.000 kamper, og i alle kampene skal Norway Cups egen bærekraftsballen brukes. Ballen symboliserer FNs bærekraftmål.

I år er livet under vann og likestilling valgt ut som de viktigste temaene.

Signert

- Norway Cup har et ansvar når det gjelder miljø og bærekraftige løsninger, sier generalsekretær Tony Isaksen i Bækkelagets Sportsklub og Norway Cup.

Han viser til at fotballturneringen når en ung og stor målgruppe fra store deler av verden. De setter dagsorden på viktige samfunnstemaer.

Statsminister Erna Solberg og generalsekretæren i Bækkelaget har hatt med seg en bærekraftsball på sine reiser rundt om i verden. Noen kjendiser har fått en egen bærekraftsball. og mange har også signert et eksemplar som har fått bli med tilbake til Norge.

På listen står artister og kjendiser som Ellie Goulding, Demi Lovato, Pharrell Williams og Shakira.

I tillegg har viktige internasjonale politikere og maktpersoner som Tysklands statsminister Angela Merkel, Indias statsminister Narendra Modi, tidligere statsminister Gordon Brown i Storbritannia, FNs generalsekretær António Guterres, Argentinas president Mauricio Macri, leder for Verdensbanken Jim Yong Kim, Japans statsminister Shinzo Abe og Alibaba-sjef Jack Ma gitt sin støtte til Norway Cups kamp for FNs bærekraftmål.

Velge mål

Alle lagene som deltar i fotballturneringen, må velge seg ut ett av FNs bærekraftmål når de melder seg på.

- Norway Cup er et arrangement som tar den globale utviklingen på alvor. Vi har et ansvar for å bevisstgjøre bærekraft blant barn og ungdom, sier Norway Cup-sjefen.

I år blir det en rekke aktiviteter knyttet til bærekraftmålene som er valgt ut. Det blir blant annet strandrydding og prosjekter knyttet til likestilling, inkludering og miljø.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden