Flere skogbranner herjer i Sør-Norge

Etter en hektisk tirsdag formiddag med flere titalls branner på Sør-Norge, kom det stadig inn meldinger om nye skogbranner. I Hedmark er flere hus evakuert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt klokken 17.00 ble det meldt om en skogbrann ved Vermundsjøen i Hedmark etter at en høyballpresse tok fyr. Brannen er ikke under kontroll, og flere hus blir evakuert.

– Sju husstander er evakuert, inkludert et hus hvor det var 40 til 50 hunder som også måtte evakueres, sier operasjonsleder Ole-Erik Løkker Skogheim i Innlandet politidistrikt til NTB.

Operasjonslederen sier at det er en alvorlig brann, hvor store mannskaper bistår, inkludert helikopter og Sivilforsvaret.

I Losby, Hurdal og Drangedal ble det også meldt om skogbranner ute av kontroll.

Bryter loven

På grunn av de mange skogbrannene i Sør-Norge har Ole Christian Torgalsbøen, brannsjef i Halden og Aremark brannvesen gått ut og sagt at arbeidsmiljøloven må brytes.

– Mannskapene er utslitte, og vi har tatt grep for å kunne håndtere videre hendelser. Men vi har brutt alt som er av arbeidsmiljølover, og budsjettene er røde hele veien. Det går blant annet på antall arbeidstimer. Dette er en ekstrem situasjon, sier Torgalsbøen til NRK.

Røyklukt fra Sverige

Innlandet politidistrikt melder at flere i Trysil har meldt om sterk røyklukt i området. Røyklukten kommer ifølge politiet fra Sverige hvor det er to store skogbranner i nærheten av grensen. Det er vestlig vind og røyken siger dermed mot Norge.

Mannskaper fra Stjørdal brann- og redningstjeneste har dratt over grensen for å hjelpe til med slukking av skogbrannene i Sverige.

Det vil bli sendt et brannfly fra Trysil for å få oversikt, opplyser politiet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden