Emu på rømmen overrasket turgåere på Stord

<p>De siste dagene har flere turgåere på Stord møtt på denne emuen. Tirsdag kom emuen tilbake til sin eier. Foto: Lars Slettebö.</p>
De siste dagene har flere turgåere på Stord møtt på denne emuen. Tirsdag kom emuen tilbake til sin eier. Foto: Lars Slettebö.

En to meter høy emu har de siste dagene overrasket turgåere i lysløypa på Litlabø på Stord. Strutsefuglen er nå tilbake hos eieren sin.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Rett nok har det vært knusktørt lenge, men at klimaendringene skulle føre til at en kan treffe på en emu på Sjoalemyra var likevel overraskende, forteller turgåer Lars Slettebø om opplevelsen han hadde på Stord lørdag.

I veikanten gikk nemlig en australsk emu og spankulerte. Etter å ha takket ja til en brødskive med kaviar, la emuen i vei vestover, skriver Slettebø på Facebook.

Her ble strutsen observert av andre turgåere, som også lot seg forundre over det uvanlige dyret som vandret rolig rundt i den norske floraen.

Ifølge Radio Haugaland varslet flere politiet om den to meter høye fuglen. Politiet kjente ikke til at noen strutsefugl var savnet eller hvor den eventuelt kunne høre hjemme.

Les også: Dette er de største fuglene i verden

Mandag delte derfor Politiet i Sør-Vest følgende melding på Twitter:

«Melding om struts i lysløypen på Litlabø. Skal være omtrent 2 meter høy. Melder ble noe overrasket da strutsen kom plutselig imot dem når hun gikk på tur.»

Klokka 10.39 tirsdag melder Sør Vest politidistrikt at strutsen, eller rettere sagt emuen, endelig har kommet tilbake til eieren sin igjen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden