Landbruket i Troms møter myndighetene etter bjørnetrøbbel

En bjørn i Troms har hittil tatt livet av over 60 sauer. Nå skal myndighetene og bøndene for å diskutere situasjonen. Arkivfoto: Kyrre Lien / NTB SCANPIX
En bjørn i Troms har hittil tatt livet av over 60 sauer. Nå skal myndighetene og bøndene for å diskutere situasjonen. Arkivfoto: Kyrre Lien / NTB SCANPIX Foto: NTB scanpix

En slagbjørn som har drept et stort antall sauer i Troms, får nå landbruksorganisasjonene og Fylkesmannen i Troms til å møtes for å diskutere hva som må gjøres.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare i løpet av én enkel natt i juni skal bjørnen ha drept og skamfert nærmere 50 sauer.

Et skytelag har vært på jakt etter bjørnen uten hell, og Bardu kommune har fått avslag på en søknad om å få bruke helikoptre fra Forsvaret for å finne slagbjørnen.

Mattilsynet ga forrige uke bjørnejegerne 14 dagers forlenget frist for å skyte bjørnen som har tatt livet av over 60 sauer.

Beslutningen ble tatt etter at Mattilsynet vurderte om bøndene skulle hente sauene fra beite. Tilsynet valgte å utsette fristen på bakgrunn av tilbakemeldinger fra næringen som var veldig kritisk til at de måtte hente sauene fra beite.

Tirsdag formiddag skal Fylkesmannen i Troms ha et møte med representanter for næringen.

Da tropper representanter fra Fylkesmannen, Rovviltnemnda, Bardu kommune, Mattilsynet, Statens naturoppsyn samt organisasjonene Troms Sau og Geit, Troms bonde- og småbrukarlag, Troms bondelag og Bardu sauesankerlag opp i Tromsø for å diskutere situasjonen.

Møtet er kommet i stand etter initiativ fra fagorganisasjonene i landbruket.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden