Meny

Menn tiltalt for grove ran og voldstrusler på Østlandet

Tre menn i 20- og 30-årene er tiltalt i en sak der de blant annet skal ha tatt seg inn i en leilighet og knivtruet og banket opp en mann i Ullensaker.

Under det grove hjemmeranet i juli i fjor ble fornærmede slått gjentatte ganger med balltre og rispet i bakhodet med en kniv, ifølge tiltalen. Gjerningsmennene skal også ha truet med å kutte av han fingrene dersom han ikke ringte til familie og venner for å skaffe 20.000 kroner.

Til sammen skal de tre tiltalte ha stjålet datautstyr til en verdi av omkring 90.000 kroner, samtidig som utstyr til 400.000 kroner ble ødelagt ved bruk av et brannslukningsapparat.

En 24 år gammel mann står også tiltalt for å ha truet til seg 106.000 kroner fra en kvinne en måned i forveien. Under ranet skal han ha holdt fast kvinnens sønn og uttalt at sønnen ville «miste en finger og senere flere kroppsdeler» dersom hun ikke betalte.

Den samme sønnen ble i april i fjor holdt innesperret i en bil og truet til å ta ut 25.000 kroner på en butikk i Oslo, ifølge tiltalen. Politiet mener han ble utsatt for vold og truet med både tortur og vold mot ham selv og hans familiemedlemmer.

Advokat Petter Mandt, som forsvarer 24-åringen, ønsker ikke å kommentere saken overfor NTB. Det gjør heller ikke Thomas Øiseth, som forsvarer en 31 år gammel tiltalt. Den tredje mannen spiller en mindre rolle i tiltalen.

Saken er berammet for Øvre Romerike tingrett 11. september. Det er satt av seks dager til rettssaken.

Populært