Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 17. juli.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekstrem skogbrannsituasjon i Sverige

Mandag brant det rundt 50 steder i Sverige. Situasjonen for redningstjenesten i landet er ekstrem og beskrives som den verste i moderne tid.

Seks norske helikoptre bidrar i kampen mot flammene. I tillegg får svenske beredskapsmyndigheter etter hvert assistanse fra to brannslukkingsfly fra Italia.

Tolv personer evakuert etter boligbrann

Åtte personer er evakuert på grunn av brann i et bolig- og næringsbygg med tre leiligheter på Mysen. I tillegg er fire personer evakuert fra et nabobygg. Politiet har gjort rede for alle beboere. Én person er kjørt til legevakt etter å ha pustet inn røyk.

Brannvesenet meldte om økende brann klokken 4.34 natt til tirsdag.

Mikke Mus-utkledd mann pågrepet

En mann i starten av 20-årene, utkledd som Mikke Mus, ble i går pågrepet i Karl Johans gate i Oslo for blant annet å ha slått forbipasserende kvinner på rumpa.

Politiet fikk melding fra Securitas-vektere etter at de hadde fått en rekke klager på mannen. Han blir trolig siktet for plagsom atferd og lovbrudd i den lavere skalaen for seksuelle overgrep.

Yates hardt ut mot Trump på Twitter

USAs tidligere fungerende justisminister Sally Yates går hardt ut mot president Donald Trump etter hans møte med Russlands president Vladimir Putin.

– Ikke bare valgte vår president i dag en tyrann framfor enn sin egen etterretning, han valgte også Russlands interesser foran landet han har sverget å beskytte, skriver Yates på Twitter.

Nytt håndballtap for Frankrike

Det norske kvinnelandslaget i håndball tapte for Frankrike i den andre av to landskamper på én uke, natt til tirsdag. Denne gangen ble sluttresultatet 23–24.

De norske jentene ledet 12–10 til pause og hadde dermed håp om å revansjere 16-22-tapet fra forrige kamp. Tre tekniske feil rotet det til for jentene, opplyser Norges Håndballforbund på sine nettsider.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden