Over 30 personer skadd i båtulykke på Svalbard

35 personer kom til skade da katamaranen Aurora Explorer kolliderte med kaia i Barentsburg på Svalbard søndag formiddag. Foto: Sysselmannen på Svalbard / NTB scanpix
35 personer kom til skade da katamaranen Aurora Explorer kolliderte med kaia i Barentsburg på Svalbard søndag formiddag. Foto: Sysselmannen på Svalbard / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

35 personer ble skadd, en av dem alvorlig, da en hurtigbåt kolliderte med en kai i Barentsburg søndag. Ti av de skadde ble fløyet til Tromsø for behandling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var klokken 10.15 søndag at politiet fikk melding om at den hurtiggående katamaranen Aurora Explorer kolliderte med en kai i Barentsburg. Det var 121 passasjerer og et mannskap på fire om bord.

Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) opplyser til NTB mandag morgen at de har fått inn ti personer totalt fra ulykken.

– Én av dem, en fransk kvinne i 60-årene, er alvorlig skadd, mens de øvrige har fra lettere til moderate skader, sier kommunikasjonssjef Hilde Annie Pettersen ved UNN.

Flere andre passasjerer, alle lettere skadd, ligger på sykehuset i Longyearbyen.

Årsaken til ulykken er ikke kjent, men hurtigbåten skal ha kjørt rett inn i kaia.

Sysselmannsførstebetjent Arve Johnsen opplyser til Svalbardposten at det ikke er mistanke om promille.

– Trolig var det noe teknisk som har skjedd da de skulle legge til kai. Det har ikke vært veldig stor fart når båten har truffet kaien, sier han.

Båten som kolliderte, frakter turister og dagpassasjerer mellom Longyearbyen og den russiske bosetningen og gruvebyen Barentsburg. Mandagens tur er avlyst.