Politiet: Mistanken mot siktede etter knivstikking er styrket

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i Trøndelag sier mistanken er styrket mot en mann som er siktet etter at en annen mann ble funnet med stikkskader på Frøya søndag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har avhørt fornærmede, og det styrker mistanken mot han som er pågrepet. Vi beholder ham til i morgen, sier jourhavende jurist, Tove Røddesnes, i Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen søndag kveld.

Det var litt før klokken 8 søndag morgen at politiet opplyste at de hadde rykket ut til melding om kroppsskade på Frøya. En taxisjåfør hadde funnet en mann i 30-årene med mulige stikkskader i mageregionen. Bilen den skadde hadde kjørt, hadde dunket inn i taxien. Da bildøren ble åpnet, datt mannen ut av bilen.

Den skadde mannen ble fløyet med luftambulanse til St. Olavs hospital i Trondheim, men er ikke livstruende skadd, opplyste operasjonsleder Ebbe Kimo i Trøndelag politidistrikt til NTB.

Avhøres mandag

Mannen som etter hvert ble pågrepet, ble først siktet på bakgrunn av blant annet opplysninger fra andre personer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er ut fra opplysninger vi har fått så langt i saken og på bakgrunn av opplysninger fra andre personer. Jeg kan ikke gå inn på hvilke opplysninger det er, sier politiadvokat Tove Røddesnes.

Etterforskningsleder Per Christian Stokke opplyste søndag kveld at den siktede mannen trolig ikke blir avhørt før mandag. Politiet bekrefter at han har en slags tilknytning til hendelsen.

– Vi driver fortsatt med etterforskning og tekniske undersøkelser, vitneavhør og avhør av fornærmede, sier Stokke.

Beruset

Fordi det kan ha vært brukt kniv, besluttet politiet å bevæpne seg i jakten på mulige gjerningspersoner. Politiet oppsøkte en rekke adresser på Hitra og Frøya før en mann ble pågrepet og siktet. Røddesnes bekrefter overfor Adresseavisen at stikkskadene skal være påført offeret med kniv.

– Det er ikke et familiært forhold mellom de to, det skal være et vennskapsforhold, sier Røddesnes og legger til at begge var beruset da volden skjedde.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den siktede mannen ble av praktiske årsaker fraktet til Trondheim. Politiet vil fortsette avhør av både siktede og flere andre personer mandag.

Søndag kunne politiet ikke fastslå hvor åstedet er og valgte derfor å sperre av flere steder de ønsket å undersøke nærmere. Det ligger ikke an til at flere personer blir siktet.