Brannvesenet advarer mot å stumpe røyken i blomsterpotta

Politi og brannvesen måtte onsdag rykke ut til en brann i Tollbugata i Oslo sentrum, der det brant på en terrasse. Brannvesenet advarer nå mot å stumpe sigaretten i blomsterpotta, fordi dette kan føre til brann. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Politi og brannvesen måtte onsdag rykke ut til en brann i Tollbugata i Oslo sentrum, der det brant på en terrasse. Brannvesenet advarer nå mot å stumpe sigaretten i blomsterpotta, fordi dette kan føre til brann. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brannvesenet advarer mot å stumpe røyken i blomsterpotter. I Oslo har en rekke store branner blitt forårsaket på denne måten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nesten daglig må brannvesenet håndtere branner som starter på grunn av sigarettsneiper, ifølge NRK.

– Siden varmeperioden startet har vi hatt over ti tilfeller av urovekkende store branner som åpenbart har startet i en blomsterpotte og spredd seg til for eksempel balkonger, sier Lars Magne Hovtun, vakthavende stabssjef i Oslo brann- og redningsetat.

Både brannvesenet og politiet har undersøkt flere branner og konkludert med at det har vært unormalt mange branner som skyldes sigarettsneiper som er stumpet i blomsterpotter.

Senest onsdag denne uka var det en brann i Tollbugata i Oslo sentrum, på takterrassen til en gammel bygård.

– Bare en rask slokkeinnsats og at vi fikk rask varsling, gjorde at vi ikke fikk en langt større brann, sier Hovtun.

Sneipen kan nemlig bli liggende og ulme i potta, og etter hvert utvikle seg til flammer og brann. Hovtun sier det kan ta mange timer før dette skjer, og frykter at det kan begynne å brenne mens beboerne sover.

– Da kan det være ingen oppdager brannen og da kan det virkelig bli katastrofalt, avslutter Hovtun.

Les også: Skogbrannfly-avgjørelse tas trolig i løpet av helgen