Dette skjer i dag

Foto: Asgeir Spange Brekke / Forsvaret / NTB scanpix
Foto: Asgeir Spange Brekke / Forsvaret / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene lørdag 14. juli.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mattis i Oslo

USAs forsvarsminister Jim Mattis er på plass i Oslo, og i dag skal han ha samtaler med forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) og utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H).

Sentrale temaer vil være bilaterale spørsmål, nordområdene, styrking av det kollektive forsvaret og avskrekking, kamp mot terror, innsats for å stabilisere land i NATOs nærområder og transatlantisk byrdefordeling.

Trump til Skottland

USAs president Donald Trump besøker Skottland, hvor han og førstedame Melania Trump skal tilbringe helgen på presidentens golfsted i Glasgow.

Samtidig er det varslet en stor demonstrasjon mot Trump i Edinburgh, hvor en diger ballong, formet som en babyversjon av presidenten, blir å se på himmelen. Ballongen ble også brukt under demonstrasjoner i London fredag.

Frankrike feirer nasjonaldag

Frankrike feirer sin nasjonaldag med den tradisjonelle militærparaden på Champs-Élysées. Nasjonaldagen markerer stormingen av Bastillen, middelalderfestningen som ble brukt som fengsel av de franske kongene og som ble stormet om morgenen 14. juli 1789. Dette regnes som et avgjørende øyeblikk i den franske revolusjonen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

England møter Belgia til bronsekamp

Det er duket for det nest siste VM-sluttspillet i Russland når England møter Belgia i St. Petersburg klokken 16. Ingen av lagene gjør store endringer før kampen.

– Det vil ikke bli nøyaktig samme ellever, men vi ønsker å gjøre så få endringer som mulig. Vi vil vinne en medalje, så vi har masse motivasjon, sier Englands landslagssjef Gareth Southgate.