Meny

Dette skjer i dag

Foto: Asgeir Spange Brekke / Forsvaret / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Dette er blant de ventede hendelsene lørdag 14. juli.

Mattis i Oslo

USAs forsvarsminister Jim Mattis er på plass i Oslo, og i dag skal han ha samtaler med forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) og utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H).

Sentrale temaer vil være bilaterale spørsmål, nordområdene, styrking av det kollektive forsvaret og avskrekking, kamp mot terror, innsats for å stabilisere land i NATOs nærområder og transatlantisk byrdefordeling.

Trump til Skottland

USAs president Donald Trump besøker Skottland, hvor han og førstedame Melania Trump skal tilbringe helgen på presidentens golfsted i Glasgow.

Samtidig er det varslet en stor demonstrasjon mot Trump i Edinburgh, hvor en diger ballong, formet som en babyversjon av presidenten, blir å se på himmelen. Ballongen ble også brukt under demonstrasjoner i London fredag.

Frankrike feirer nasjonaldag

Frankrike feirer sin nasjonaldag med den tradisjonelle militærparaden på Champs-Élysées. Nasjonaldagen markerer stormingen av Bastillen, middelalderfestningen som ble brukt som fengsel av de franske kongene og som ble stormet om morgenen 14. juli 1789. Dette regnes som et avgjørende øyeblikk i den franske revolusjonen.

England møter Belgia til bronsekamp

Det er duket for det nest siste VM-sluttspillet i Russland når England møter Belgia i St. Petersburg klokken 16. Ingen av lagene gjør store endringer før kampen.

– Det vil ikke bli nøyaktig samme ellever, men vi ønsker å gjøre så få endringer som mulig. Vi vil vinne en medalje, så vi har masse motivasjon, sier Englands landslagssjef Gareth Southgate.

(©NTB)

Populært