Mann siktet for drapstrusler mot journalister er løslatt

Politiadvokat Per Niklas Hafsmoe i PST har tidligere betegnet truslene fra mannen som svært grove.
Politiadvokat Per Niklas Hafsmoe i PST har tidligere betegnet truslene fra mannen som svært grove. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann som har vært varetektsfengslet i ti dager for drapstrusler mot journalister og en samfunnsdebattant, er løslatt. Siktelsen mot mannen opprettholdes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han ble løslatt onsdag etter et avhør.

– Vurderingen er at det ikke er fare for bevisforspillelse, og derfor løslates han. Men etterforskningen fortsetter, og den vil ta tid, sier kommunikasjonsrådgiver Siv Alsen i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til NTB.

Den siktede er en muslimsk oslomann i 30-årene. PST betegner truslene, som skal være framsatt i eposter sendt til journalister i to ulike mediehus og en muslimsk samfunnsdebattant, som svært grove. Innholdet går ut på at det skal skytes inne på medieforetakene, og at journalister skal drepes, ifølge PST.

Les også: Mann fengslet i ti dager for trusler mot journalister

I tillegg skal det ha blitt framstilt drapstrusler mot en muslim som har stått fram som homofil.

Mannens forsvarer, advokat Mette Yvonne Larsen, mener imidlertid at hennes klient er sterkt imot terrorisme og trusler som virkemiddel, og mener mannen kan ha blitt hacket.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han kan dokumentere at han har befunnet seg andre steder, mens IP-adressen hans har blitt brukt. Det styrker mistanken om at noen har hacket min klient, sier Larsen til NTB.

– Når PST først ba om fire ukers fengsling, bare fikk ti, og så selv valgte å løslate ham etter avhør, sier det kanskje noe om styrken i PST sin sak, legger hun til.

Mannen er siktet for brudd på straffelovens paragraf 117. Strafferammen er seks års fengsel.