Meny

Oljestreiken fortsetter – 1.550 offshorearbeidere kan være i streik etter helgen

Første nestleder i Safe, Roy Aleksandersen, håper på en løsning. Arkivfoto: Torstein Bøe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

1.550 offshorearbeidere kan være i streik etter helgen. – Det er null kontakt mellom partene, sier første nestleder Roy Aleksandersen i fagforbundet Safe.

Partene i konflikten – Safe og Rederiforbundet – hadde frist til midnatt mandag denne uken med å komme fram til en løsning, men ble ikke enige og 669 offshorearbeidere ble tatt ut i streik.

Blant konsekvensene er at blant annet Shell har stengt produksjonen på Knarr-feltet i Nordsjøen. Totalt ni oljeinstallasjoner på norsk sokkel risikerer å bli rammet.

– Vi fortsetter streiken og så langt er tre av innretningene stengt helt ned. I løpet av dagen forventer vi to til. Rett over helgen vil resten være helt nedstengt, sier første nestleder Roy Aleksandersen i Safe til NTB.

Dermed ligger det an til at ytterligere 881 medlemmer av Safe vil bli tatt ut i streik, 1.550 medlemmer totalt.

Stridens kjerne er at Safe mener Rederiforbundet vil svekke en gavepensjonsordning riggarbeiderne har i dag.

– Pensjon er det store spørsmålet for oss. De kommer med et tilbud der de vil ta fra oss gavepensjonen, sier klubbleder Alf Rune Kalland i Safe i Island Offshore i Ålesund, til NRK.

Til tross for steile fronter mellom de to partene, er Alexandersen optimistisk.

– Vi er jo optimistiske og jeg håper vi snart finner en løsning. Det vil tiden vise, sier Aleksandersen.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært