Meny

150-årsjubileum:

Rekordår for Den Norske Turistforening

Turgåere følger den T-merkede turstien, merket av Den Norske Turistforening, på vei til Høgevardetoppen (1459 m.o.h.) på Norefjell i Buskerud. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

– Utviklingen har vært veldig god i år, og vi har 5000 flere medlemmer nå enn vi hadde på samme tidspunkt i fjor, sier Anne-Mari Planke, leder og fagsjef for friluftsliv hos DNT, til ABC Nyheter.

Sommeren er høysesong for fjellturer, og Planke sier de forventer et hopp i medlemstall i løpet av de neste månedene.

– Vi nærmer oss rekordhøye 500.000 overnattinger på hyttene våre, og da vi feiret sommeråpningen av hyttene i fjellet den siste helgen i juni, var flere av hyttene helt fulle, sier Planke.

Nordmenns fjellturvaner ser ut til å være en voksende trend i følge Planke, spesielt overnatting i hengekøyer med god utsikt.

– Dette kan likegodt være i nærområdet som på fjellet eller kysten. For oss turinteresserte sees dette tydelig i sosiale medier.

Les også:  Posten hedrer DNT med friluftsfrimerker

Planke sier det virker som om folk har fått med seg at DNT fyller 150 år, og hiver seg med på feiringen.

– Vi håper også at sakte-TV på NRK med «Monsen minutt for minutt» vil inspirere flere til å snøre på seg fjellstøvlene og melde seg inn i DNT, sier Planke til ABC Nyheter.

Finsehytta på Hardangervidda er blant de mest populære DNT-hyttene. Foto: DNT

Du finner DNT-hytter over hele Norge, og de mest populære betjente hyttene er Finsehytta, Haukeliseter Fjellstue, Fondsbu og Gjendesheim. Disse hyttene ligger i nærheten av de populære turområdene på Jotunheimen og Hardangervidda. 

– På de betjente hyttene det vertskap som bidrar med gode råd, tilbyr middag og kos foran peisen. En slik overnatting er alltid sosialt for den som ønsker hyggelig selskap med andre turgåere, sier Planke.

Les også: 

Fleire og fleire trivst i hengekøye: – Deilig å vere her ute

Fjellskikkprisen til Den Norske Turistforening

Hit vil vi på norgesferie

Populært