Meny

Dette skjer i dag

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Dette er blant de ventede hendelsene i fredag 13. juli.

Skogbrannfare i Sør-Norge

Brannvesenet forbereder seg på en ny dag med skogbrannfare i Sør-Norge. I går førte tørken til over 100 skogbranner, og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) mener de neste to dagene blir kritiske.

Det store antallet skogbranner i går var fordelt på Agder-fylkene, Telemark, Vestfold, Østfold, Buskerud, Hedmark, Oppland og Rogaland.

Mattis til Norge

USAs forsvarsminister Jim Mattis ankommer Norge i kveld.

– Det vil være et besøk hvor en omfattende sikkerhetspakke settes i gang. Vi iverksetter de tiltakene vi mener er nødvendig, sier politiinspektør Johan Fredriksen i Oslo politidistrikt til NTB.

I morgen skal han Mattis samtaler med forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) og utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H).

Trump møter dronning Elizabeth

USAs president Donald Trump fortsetter i dag samtalene med den britiske statsministeren Theresa May på statsministerens landsted Chequers utenfor London. På kvelden skal han drikke te i Windsor Castle sammen med dronning Elizabeth.

Kort etter at Trump og hans kone Melania ble mottatt av May til gallamiddag på Blenheim slott i går, trykket The Sun et intervju med presidenten der han kommer med drepende kritikk av Mays brexit-plan og forhandlingsevner.

USA-delegasjon til Mexico

USAs president Donald Trump sender en topptung delegasjon til Mexico for å møte avtroppende president Enrique Peña Nieto og hans etterfølger Andrés Manuel López Obrador.

Delegasjonen ledes av utenriksminister Mike Pompeo, som får følge av Trumps svigersønn Jared Kushner, sikkerhetsminister Kirstjen Nielsen og finansminister Steven Mnuchin. Delegasjonen viser at USA seg på forholdet til nabolandet som svært viktig, ifølge det amerikanske utenriksdepartementet.

Semifinale i U20-VM i håndball

Norges juniorlandslag i håndball møter Russland til semifinale i U20-VM for kvinner. Dit har de kommet etter at de slo Frankrike 27–26 etter ekstraomganger i en kvartfinale der de lenge lå under.

I den andre semifinalen spiller vertsnasjonen Ungarn mot Sør-Korea.

(©NTB)

Populært