Politiet gjenopptar søk i Øksnes-saken

Ny informasjon gjør at politiet nå gjenopptar søk både på land og til havs, etter savnede Truls Henrik Johansen fra Øksnes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opplysninger fra avhør, elektroniske spor og analyser av hendelsesforløpet gjør at politiet nå gjenopptar søkene etter Johansen, opplyser politiet i Nordland i en pressemelding. Søkeområdet for havsøk endres dessuten, til havområdene fra Svinøysundet og østover mot Myre.

Det har ikke vært aktive politiledede søk etter Truls Johansen (23) siden forrige helg, men etterforskninga har fortsatt pågått.

Politiet går i gang med de nye søkene fra lørdag 14. juli.

– Vi vil iverksette en god del forskjellige søk nå, men vi starter opp med søk på havbunnen allerede lørdag, sier innsatsleder Jørn Karlsen, til Vesterålen Online.

Trolig skal det også utføres strandsøk på lørdag, og etter helgen skal politiet søke med politihunder på ulike øyer i Svinøysundet.

Les også: To av de tre siktede i Øksnes-saken er løslatt

Spesialtrente hunder

Politiet sendte torsdag en anmodning til Sverige om bistand fra spesialtrente likhunder, de samme hundene som bidro til å finne levningene etter den svenske journalisten Kim Wall utenfor København.

– Vi har i dag sendt anmodning til Sverige og bedt om bistand fra de svenske likhundene. Alt det formelle er sendt nå for noen minutter siden. Vi håper vi får et kontaktpunkt til den svenske hundetjenesten alt i morgen, og så fort som mulig over helga kan få dem opp i søk, sier Karlsen.

Havsøkene vil trolig pågå imellom tre og fire dager.

Les også: VG: De siktede i Øksnes-saken visste trolig at Johansen falt på havet

Savnet siden juni

Natt til fredag 15. juni dro 23 år gamle Truls Henrik Johansen fra Øksnes ut på sjøen i Vesterålen sammen med tre menn i 30-årene. De dro ut med to småbåter, to menn i hver båt. Begge båtene skal ha gått på skjær.

Tre av mennene ble plukket opp av en redningsskøyte i løpet av natten, men Johansen er fremdeles ikke funnet. Han er nå antatt omkommet, og de tre mennene er siktet i saken.

Les også: Politiet ønsker tips i Øksnes-saken

En 35-åring er siktet for uaktsomt drap eller å ha forlatt en person i hjelpeløs tilstand, mens en 27-åring og en 38-åring er siktet for å ha forlatt en person i hjelpeløs tilstand. 35-åringen sitter varetektsfengslet med brev- og besøksforbud fram til 19. juli, mens de to andre ble løslatt forrige uke.

Personvernpolicy