Meny

Politiet mener ungarer fabrikkerte bevis mot siktet ektepar i Molde

En 37 år gammel ungarer som tidligere var savnet i Norge, er pågrepet i Frankrike. Politiet mener han har fabrikkert bevis mot et ektepar i Norge.

Ekteparet i 40-årene ble pågrepet av politiet i Møre og Romsdal i juni og ble siktet for frihetsberøvelse.

– I etterkant av pågripelsen av ekteparet, har den videre etterforskningen gitt politiet skjellig grunn til mistanke om at ungareren selv har fabrikkert bevis i saken for å pådra ekteparet straffansvar, opplyser politiet i en pressemelding.

– Uriktig anklage

Ungareren er siktet for uriktig anklage. Han sitter for tiden i fengslig forvaring i Frankrike. Norsk politi har begjært ham utlevert.

– Inntil politiet i Molde har kontroll på de etterforskningskritt som skal foretas i Frankrike, og videre i Norge, har vi av hensyn til den videre etterforskningen behov for å være tilbakeholdne med ytterligere opplysninger i saken, sier politiinspektør Knut Meek Corneliussen.

Ekteparet har fremdeles status som siktede i saken om frihetsberøvelse eller medvirkning til dette. De avviser enhver befatning med forsvinningen og nekter straffskyld.

Tjern ble tømt

Ungareren ble meldt savnet da han ikke møtte på jobb mandag 25. juni. Før det var han sist observert da han lørdagen i forkant tok ut penger i en minibank i Molde.

Som en del av etterforskningen av saken ble et tjern nær boligen mannen leier i Molde, tappet og gjennomsøkt, og det ble også jobbet med å senke vannstanden i et annet vann i nærheten.

Ekteparet i 40-årene ble varetektsfengslet i fire uker, men de ble løslatt da den savnede dukket opp i Frankrike.

Populært