Meny

Første tropenatt i Oslo på 15 år

Solnedgang over Oslo. Ilustrasjonsfoto Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Natt til onsdag var laveste temperatur 20,1 i Oslo. Det vil si at hovedstaden hadde sin første tropenatt på 15 år.

– Det stemmer at ble målt tropenatt i Oslo. Det ble målt 20,1 grader som laveste temperatur i løpet av hele natta, bekrefter statsmeteorolog Marit Berger ved Meteorologisk institutt overfor NTB.

Sist gang Oslo hadde tropenatt var i 2003, og det har kun skjedd sju ganger tidligere i hovedstaden. Første gang det ble målt tropenatt var i 1941, noe som også var høyeste måling, med 21,6 grader som laveste temperatur, opplyser Meteorologisk institutt.

Natt til onsdag var det første tropenatt på 15 år i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Skal det bli registrert tropenatt, kan ikke temperaturen være lavere enn 20 grader i løpet av hele natta. Ifølge meteorologen er det også uvanlig at tropenatt kommer så tidlig på sommeren.

– Er det tropenetter, kommer de som oftest på sensommeren, fordi oppvarmet vann bidrar til at temperaturene holder seg over natta, sier Berger.

Selv om det er varmt i store deler av landet, er det imidlertid ingen andre steder som kan skilte med tropenatt natt til onsdag.

– Av de offisielle målingene vi har, er det kun målestasjonen på Blindern som har hatt temperaturer over 20 grader gjennom hele natten, sier Berger.

Sjekk hvordan været blir der du er fremover

Populært