Dette skjedde i natt

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 10. juli.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

669 offshorearbeidere tas ut i streik

Fristen for fagforbundet Safe og Rederiforbundet om å bli enige om årets lønnsoppgjør gikk ut ved midnatt. Det lyktes dem ikke å komme i mål med forhandlingene og dermed tas 669 offshorearbeidere ved ni installasjoner på norsk sokkel ut i streik, ifølge Sysla.

Trolig vil flere installasjoner bli mer eller mindre stengt som følge av streiken.

Enorm interesse for grottedramaet i Thailand blant nordmenn

Saken om fotballaget og treneren deres som ble innesperret i en grotte i Thailand vekker enorm interesse her hjemme.

VG, Dagbladet og NRK har journalister på stedet, og saken har fått topplassering hos de fleste av landets største nettaviser. En rekke regionaviser, som Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Adresseavisen har brukt spalteplass på saken.

Trump nominerte konservativ dommer til høyesterett

USAs president Donald Trump nominerte Brett Kavanaugh, en 53 år gammel republikaner, til ny dommer i landets høyesterett. Kavanaugh har de siste elleve årene vært dommer ved USAs ankedomstol, den nest høyeste rettsinstansen i landet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dersom Kavanaugh blir godkjent i Senatet, vil han sørge for konservativt flertall.

Politijakt etter Porsche i Agder

Politiet søkte natt til tirsdag med helikopter og hunder etter en person som nektet å stoppe for kontroll på E18 ved Fiane i Aust-Agder. Politiet meldte om hendelsen på Twitter klokken 23.07 mandag kveld:

Det ble iverksatt en bilforfølgelse, der fluktbilen rygget på en politibil og satt den ut av spill. Ingen politifolk ble skadd. Fluktbilen, en Porsche, ble senere funnet forlatt.

Minst 141 døde etter uværet i Japan

Minst 141 personer er døde som følge av uværet i Japan, og dødstallet ventes å stige ytterligere. Flomkatastrofen er den største i landet på flere tiår.

Tirsdag morgen lokalt tid hadde vannmassene endelig begynt å trekke seg tilbake etter at regnværet ga seg mandag. Mer enn 70.000 personer deltar i søket etter savnede.