Oslo kommune stenger Sørenga sjøbad

Oslo kommune vil stenge sjøbadet på Sørenga dagen etter et kontrollert utslipp av kloakk i Alnaelva i forbindelse med byggingen av Follobanen. Kommuneoverlegen frykter at vannkvaliteten vil bli for dårlig for å bade. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Oslo kommune vil stenge sjøbadet på Sørenga dagen etter et kontrollert utslipp av kloakk i Alnaelva i forbindelse med byggingen av Follobanen. Kommuneoverlegen frykter at vannkvaliteten vil bli for dårlig for å bade. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kloakkutslipp i forbindelse med byggingen av Follobanen fører til at Oslo kommune vil stenge det populære sjøbadet på Sørenga noen dager denne måneden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Så mye som 50 liter kloakk i sekundet (rundt 720.000 liter) kan renne ut i Alnaelva og videre ut i fjorden i løpet av to netter i juli på grunn av utslippene. Kloakkutslippet skyldes sikringstiltak knyttet til Follobanens tunnelboring under Kværnertunnelen.

Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune vil sørge for å legge ut lenser foran utløpet av Alna for å samle opp søppel som kommer med avløpsvannet, men kan ikke garantere at de vil klare å samle opp alt.

Les også: Tunnelarbeid kan forårsake kloakkutslipp ved Sørenga

I et møte mandag bestemte derfor kommunen at sjøbadet må stenges etter at kommuneoverlege Tore Steen frarådet bading på Sørenga, skriver Nettavisen.

– Vi har derfor besluttet å stenge Sørenga dagen etter utslippet, fram til vi får klarhet i om noe avløpsvann har rent ut i elva og i fjorden, og da får tatt analyser av vannkvaliteten, sier kommunikasjonssjef i Bymiljøetaten i Oslo kommune, Richard Kongsteien.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Bråk, alkohol, rus og urinering plager beboere på Sørenga

Både vindretning og tidevannsforholdene vil være viktige faktorer for hvor mye forurensning som slippes ut i Oslofjorden på grunn av utslippene og kommunen ønsker å være føre var i tilfelle forurensningen blir for stor.

Det er ennå ikke helt avklart når utslippene vil finne sted.

I slutten av mai ble sjøbadet stengt i flere dager etter at nærmere 50.000 liter fyringsolje rant ut i Alnaelva.