Tsjekkisk kvinne døde etter knivstikking på utested i Oslo

Knivstikkingen skjedde inne på Tiffani Café på Frogner i Oslo. Foto: Foto: Lars Eide / NTB scanpix
Knivstikkingen skjedde inne på Tiffani Café på Frogner i Oslo. Foto: Foto: Lars Eide / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 27-årig kvinne er død etter at hun ble knivstukket i Oslo for en uke siden. Ifølge den drapssiktedes forsvarer har det vært konflikt om et felles barn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kvinnen var inne på Tiffani Café på Frogner i Oslo da den 51-årige mannen kom inn søndag 1. juli. Ved 19.30-tiden meldte politiet fra om at kvinnen var blitt knivstukket og at nødetatene rykket ut til stedet.

Hun ble behandlet for kritiske skader, og mandag opplyste Oslo politidistrikt at hun er erklært død.

Tsjekkiske borgere

Både den siktede og offeret er tsjekkiske statsborgere og var i Norge for å jobbe, opplyste politiet i forrige uke. Offeret og den siktede har ett felles barn, men bodde ikke sammen.

Den siktede mannen ble 3. juli varetektsfengslet i fire uker, med brev- og besøksforbud i hele perioden samt isolasjon de to første ukene. Han ble siktet for drapsforsøk etter hendelsen.

– Siktelsen mot mannen er nå endret til å gjelde drap, skriver politiet.

Fakta om drapssaker i Norge i 2018:

Hittil i år har politiet her i landet startet etterforskning av elleve drapssaker.

* 1. januar: En mann omkom i en møteulykke på E18 ved Larvik der også mannens kone og tre barn ble skadd. En 21 år gammel mann som kjørte i feil kjøreretning, er siktet for drap.

* 7. januar: En mann i 30-årene siktes for drap på sin tre måneder gamle datter. Hun ble innlagt på Ullevål sykehus i Oslo med kritiske skader 27. desember 2017 og døde 7. januar 2018. Moren er siktet for passiv medvirkning til vold. Familien bor til vanlig i Nordland, men var i Oslo på ferie.

* 13. januar: Janne Jemtland (36) blir funnet død på elvebunnen i Glomma i Våler kommune i Hedmark. Hun ble sist ble observert 29. desember og meldt savnet 30. desember. Ektemannen ble fredag 12. januar pågrepet og siktet for drap.

* 26. februar: Robin André Svendsen (29) dør kort tid etter at han ble knivstukket under et basketak på Brunholmen i Ålesund. En 29 år gammel mann er siktet for drap, men hevder knivstikkingen skjedde i selvforsvar.

* 10. februar: En 70 år gammel kvinne blir funnet død i en leilighet på Landås i Bergen. En 43 år gammel mann pågripes i leiligheten og siktes for drap. Mannen nekter straffskyld.

* 10. mars: En 46 år gammel mann er siktet for forsettlig drap etter at en kamerat i 30-årene dør etter å ha blitt skutt med en pistol i en bolig i Nittedal i Akershus. 46-åringen sier det var et uhell.

* 12. mars: En polsk mann (31) blir funnet skutt og kritisk skadd i et garasjeanlegg på Bjørndal i Oslo. Han dør dagen etter på sykehus av skadene. En 32 år gammel norskpakistaner er varetektsfengslet og siktet for drapet. Polakken skal ha vært et uskyldig offer og kjente ikke den siktede.

* 23. mars: En 21 år gammel mann blir funnet død utenfor en boligblokk i Fyllingsdalen i Bergen i 5-tiden om morgenen. Mannen har trolig falt fra 7. etasje. En kamerat i 20-årene og hans mor i slutten av 40-årene er siktet for drap eller medvirkning til drap.

* 9. april: En 38 år gammel marokkansk kvinne blir funnet død i sin bolig på Notodden i Telemark. Den tidligere ektemannen hennes, en 53-åring fra Syria, pågripes og siktes for drap to dager senere.

* 28. juni: En mann i 60-årene blir kritisk skadd i en voldshendelse på en institusjon for rusavhengige i Drammen 26. juni. Han dør to dager senere. En mann i 30-årene er pågrepet og siktet for forsettlig drap.

1. juli: En 27 år gammel tsjekkisk kvinne blir kritisk skadd i en knivstikking på Tiffani Café på Frogner i Oslo. Hun dør en drøy uke senere. En 51 år gammel mann, også han tsjekkisk statsborger, er siktet for drap. Han har ett felles barn med kvinnen.

– Konflikt om felles barn

Mannen var mandag ettermiddag informert om at kvinnen er død, men har ikke fått informasjon om den skjerpede siktelsen, opplyser forsvareren hans, advokat Johnny Veum. 51-åringen har erkjent at han knivstakk kvinnen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han har ikke erkjent straffskyld så langt. For det er deler av hendelsesforløpet han ikke husker, sier forsvareren til NTB.

– Han er svært lei seg og fortvilet over det som har skjedd. Det har vært en konflikt om et felles barn som han ikke har fått se på lang tid, sier Veum.

Kvinnens pårørende er informert og følges opp av politiets pårørendekontakter.