Boliger evakueres på Lindås grunnet skogbrann

Politiet har rekvirert to brannhelikoptre til Lindås for å få slukket brannen,
Politiet har rekvirert to brannhelikoptre til Lindås for å få slukket brannen, Foto: Geir-Åge Follesø
Artikkelen fortsetter under annonsen

En skog- og lyngbrann er ute av kontroll på Vikanes i Lindås utenfor Bergen. Politiet har rekvirert to brannhelikoptre til stedet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fem bolighus og to hytter er evakuert. Det var ikke mange mennesker i disse husstandene, men de som var der er nå evakuert, opplyser operasjonsleder Bjarte Rebnord i Vest politidistrikt til NTB.

Han sier at det ellers er spredt bebyggelse i området. Som følge av brannen er det redusert fremkommelighet på E39 ved Botsholmneset.

Brannen er i en skogside ved Botsholmneset i Osterfjorden i Lindås kommune i Hordaland.

– Brannvesenet vil nå prioritere slukking i bebyggelsen og heller la det brenne på fjellsiden der det er vanskelig å komme fram. To helikoptre er på vei og skal assistere brannvesenet, sier Rebnord.

Det er satt inn styrker for å stanse brannen om den når andre siden av fjellsiden.

Ifølge brannvesenet sprer flammene seg raskt med vinden. Ronald Drotningsvik, vaktkommandør ved 110-sentralen i Hordaland, opplyser til Bergens Tidende at brannvesenet har sendt mannskap fra Knarvik, Modalen, Masfjorden, samt tankbil med mannskap fra Åsane.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Brannen er ca. 100 meter fra toppen av fjellsiden. På grunn av mye vind, sprer den seg mot et boligfelt på stedet, sier operasjonsleder Drotningsvik til NRK.

Politiet meldte om brannen i 17.45-tiden lørdag.

Øyenvitnet Geir-Åge Follesø sier til NRK at hele fjellsiden på kort tid har tatt fyr.

– Det har spredd seg ganske fort. Det har startet rett ved siden av et annet hus, så har det brent oppover. Det brenner langsomt mot nord, og der er det er boligfelt, sier han.