Bombegruppa på plass i Bergen der mann ble funnet død

To tjenestemenn fra bombegruppa i Oslo politidistrikt var fredag kveld på plass i kjellerleiligheten i Bergen der en mann i slutten av 30-årene ble funnet død torsdag. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
To tjenestemenn fra bombegruppa i Oslo politidistrikt var fredag kveld på plass i kjellerleiligheten i Bergen der en mann i slutten av 30-årene ble funnet død torsdag. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

To teknikere fra bombegruppa i Oslo politidistrikt var fredag kveld i kjellerleiligheten i Bergen der en mann i slutten av 30-årene ble funnet død torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har sperret av boligen i bydelen Kronstad av frykt for at giften ricin kan finnes der. I mars sperret de av en annen leilighet hvor mannen da bodde etter funn av kastorbønner og ricin. Giften er et naturlig protein fra bønnene av oljeplanten kristpalme (Ricinus communis).

Det foreligger ingen mistanker om at det har skjedd noe kriminelt i forbindelse med dødsfallet.

Analyserte bilder

Operasjonsleder Frode Kolltveit i Vest politidistrikt sa til NTB fredag formiddag at bombegruppa analyserte bilder og videoopptak fra leiligheten. Han opplyste senere at de vurderte det slik at det var vanskelig å si noe om hva dette kan dreie seg om på bakgrunn av det tilsendte materialet. De valgte derfor å sende to kriminalteknikere til Bergen for å bistå politiet i byen i saken.

Det var en nabo som fant mannen død. Politiet som kom til funnstedet, ble sendt til helseundersøkelse ved Haukeland universitetssjukehus etter å ha vært inne i leiligheten. Også to personer med tilknytning til huset ble undersøkt på sykehus.

Andre naboer i bygget ble evakuert og måtte sove andre steder natt til fredag, skriver NRK.

– Selve adressen er avsperret, men utover dette er det ingen avsperringer. Det er ingen restriksjoner på ferdsel i området, og det er på ingen måte forbundet med fare å oppholde seg i området utover selve huset, opplyste politiet i Bergen torsdag kveld.

Sykehuset i beredskap

Sykehuset iverksatte torsdag ettermiddag en såkalt beredskapssituasjon som følge av hendelsen.

– Vi tok imot fire personer etter funn av en død person på Kronstad. Grunnen var at situasjonen rundt dødsfallet var uavklart, sa sykehusets viseadministrerende direktør Clara Gjesdal til Bergens Tidende.

Hun sa det var uavklart om de fire personene hadde blitt utsatt for et stoff med ukjent virkning.

– Da følger vi vanlige rutiner og iverksatte en beredskapssituasjon. Det viste seg at ingen personer ble påført skader, opplyste Gjesdal.

Ricin kan føre til indre blødninger og organsvikt med dødelig utfall. Det finnes ingen behandling eller vaksine mot giften. Den regnes som tusen ganger giftigere enn cyanid. Bare noen korn rent ricinpulver kan drepe et voksent menneske.

Personvernpolicy