Regjeringen styrker beredskapen mot skogbrann

Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sommervarmen og mangelen på nedbør gjør at skogbrannfaren øker flere steder i landet. Nå styrker regjeringen skogbrannhelikopterberedskapen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tolv helikoptre er i beredskap i juli for raskt å kunne bistå lokale brannvesen ved behov.

– Skogbrannfaren er nå så høy i betydelige deler av landet at beredskapen med skogbrannhelikoptre må økes ytterligere for å kunne håndtere og slukke stadig nye skogbranner, sier statssekretær Thor Kleppen Sættem (H) i Justis- og beredskapsdepartementet.

296 branner

Staten dekker kostnadene til helikoptrene slik at de lokale brann- og redningsvesenene får et nødvendig hjelpemiddel til slokking av skogbranner, tilføyer statssekretæren.

Hittil i år har det vært 296 skogbranner, nesten like mange som i løpet av hele fjoråret. Statens skogbrannhelikoptre er i beredskap i perioden 15. april til 15. august.

– Brannfare i hele sommer

Ifølge Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har det aldri vært så mange som tolv skogbrannhelikoptre i beredskap her i landet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er ikke ventet regn av vesentlig betydning i Sør-Norge ut juli. Den ekstreme skogbrannfaren vil vedvare i hele sommer, og derfor har vi nå styrket beredskapen kraftig, sier seksjonsleder Hans Kristian Madsen.

Skogbrannhelikoptrene er i beredskap følgende steder: Stranda, Kinsarvik, Bringeland, Sauda, Stavanger, Torp, Kjeller, Ås og Værnes. Helikoptrene kommer til å bli flyttet dersom det blir behov for å styrke eller gjenopprette beredskapen i bestemte områder.