Mann funnet død i Bergen – naboer evakuert

Politiet har sperret av en leilighet i Bergen av frykt for at giftstoffet ricin kan finnes der etter at en mann ble funnet død torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som ble funnet død, har tidligere hatt befatning med giftstoffet ricin. I mars sperret politiet i Bergen av en annen leilighet hvor mannen da bodde etter funn av kastorbønner og ricin.

En nabo som fant mannen død torsdag, og politifolkene som kom til, ble sendt til helseundersøkelse ved Haukeland sykehus etter å ha vært i mannens leilighet. Politiet har fredag fortsatt sperret av stedet i påvente av analyser og vurderinger fra eksperter.

– Politiets bombegruppe analyserer nå bildeopptak som ble gjort i leiligheten og de vil komme tilbake med forslag på hvilke tiltak som skal gjøres, sier operasjonsleder Frode Koltveit ved politiet i Bergen til NTB fredag formiddag.

Andre naboer i bygget ble evakuert og måtte sove andre steder natt til fredag, skriver NRK.

– Selve adressen er avsperret, men utover dette er det ingen avsperringer. Det er ingen restriksjoner på ferdsel i området, og det er på ingen måte forbundet med fare å oppholde seg i området utover selve huset som er avsperret, skrev politiet i Bergen torsdag kveld.

Ricin kan føre til indre blødninger og organsvikt med dødelig utfall. Det finnes ingen behandling eller vaksine mot giften.

Personvernpolicy