Flere kvinner skal sove utendørs i sommer

To av fem planlegger å sove ute i naturen i sommer, ifølge Norsk Friluftsliv. Organisasjonen oppgir at flere kvinner enn tidligere planlegger å sove ute. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
To av fem planlegger å sove ute i naturen i sommer, ifølge Norsk Friluftsliv. Organisasjonen oppgir at flere kvinner enn tidligere planlegger å sove ute. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

To av fem planlegger å sove ute i naturen i sommer, ifølge Norsk Friluftsliv. Organisasjonen oppgir at flere kvinner enn tidligere planlegger å sove ute.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norsk Friluftsliv viser til en undersøkelse gjennomført av Ipsos MMI. Der svarer 39 prosent av de spurte at de planlegger å sove ut i løpet av sommeren.

Andelen er høyest blant menn (42 prosent), men andelen kvinner har økt siden fjorårets undersøkelse.

– I år var det 37 prosent av de spurte kvinnene som oppga at de planla å sove ute – mot 33 prosent i fjor. Dette tyder på at terskelen for å sove ute er i ferd med å bli lavere for kvinner, noe som er veldig gøy, sier generalsekretær Lasse Heimdal i Norsk Friluftsliv.

Undersøkelsen han omtaler baserer seg på intervjuer gjort med 1.002 personer, 524 menn og 478 kvinner. Resultatene viser at unge mennesker er ivrigst på å sove ute. Blant de mellom 16 og 24 år planlegger hele 63 prosenter å overnatte ute i sommer.

– For mange unge i dag er nok uteovernattingen et deilig avbrekk i en hektisk hverdag. Mange unge forteller at stillheten og roen som finnes i naturen, er noe av det som trekker dem ut, sier Heimdal.