Dark Room-dømt student begikk nye overgrep under soning

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 25 år gammel student som i 2016 ble dømt for overgrep mot flere mindreårige i Dark Room-komplekset, begikk nye overgrep under soningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen møtte i Bergen tingrett i juni, der han erkjente delvis straffskyld for forholdene han var tiltalt for. Nå er han dømt til 24 dagers fengsel, i tillegg til dommen på tre år og åtte måneder fra 2016, skriver Bergens Tidende.

25-åringen ble første gang pågrepet av politiet i 2015 etter at moren til en da 14 år gammel jente hadde anmeldt ham for seksuell omgang med datteren. Etterforskningen avdekket et omfattende pedofilt nettverk, og saken mot 25-åringen ble starten på bergenspolitiets operasjon Dark Room mot overgripere.

I den første dommen ble han dømt for seksuelle overgrep mot flere mindreårige. Mannen erkjente da straffskyld og sa han angret på det han hadde gjort.

Under soningen i Bergen fengsel fikk han innvilget fri for å ta opp fag ved Universitetet i Bergen, men mottok da seksualiserte bilder og chattet seksuelt med flere mindreårige jenter og gutter. I retten erkjente 25-åringen kun å ha chattet med to personer, men innrømmet at han begynte med den seksualiserte chattingen fordi han følte seg ensom og hadde et behov for å «fylle et tomrom».

Les også:

Dark Room-tiltalt dømt til fire år og seks måneder i fengsel

Politimann i Hordaland får gjenåpnet sak

Aftenposten: To av tre pågrepne i operasjon Dark Room og Duck var ukjent for politiet