Lokalpolitiker tiltalt for overgrep og menneskehandel

Operasjon Dark Room startet i januar 2016 etter at en etterforsker ved Vest politidistrikt så konturene av større overgrepsnettverk i forbindelse med en overgrepssak mot en ung mann i Bergen i 2015.
I alt har politiet enten opprettet eller etterforsket over 100 saker som gjelder seksuelt misbruk av minst 300 barn.
Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK / NTB scanpix
Operasjon Dark Room startet i januar 2016 etter at en etterforsker ved Vest politidistrikt så konturene av større overgrepsnettverk i forbindelse med en overgrepssak mot en ung mann i Bergen i 2015. I alt har politiet enten opprettet eller etterforsket over 100 saker som gjelder seksuelt misbruk av minst 300 barn. Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 47 år gammel lokalpolitiker fra Hordaland er tiltalt for å ha bestilt over 150 overgrep som skulle direkteoverføres på nett. Mannen risikerer 21 års fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

47-åringen, en tidligere lokalpolitiker i Arbeiderpartiet, ble pågrepet i oktober 2016 i forbindelse med Vest politidistrikts operasjon Dark room.

Ifølge tiltalen skal mannen gjennom flere år ha betalt for direkteoverføring av videoer som viser overgrep mot svært unge barn. Alle overgrepene skal ha funnet sted på Filippinene. Tiltalen har en strafferamme på inntil 21 år.

– Det er et stort antall poster i tiltalen, vi må komme tilbake til detaljene i retten. Strafferammen på inntil 21 år har sammenheng med omfanget i tiltalen, sier statsadvokat Magne Kvamme Sylta til NRK.

Den tiltalte 47-åringen erkjenner ikke straffskyld for det vesentlige av tiltalebeslutningen, ifølge forsvarer Jannicke Keller-Fløystad.

– Tiltalen bygger på chattelogger og pengeoverføringer. Det har kun vært bevisopptak knyttet til to barn. Bevisopptaket har styrket tiltaltes forklaring, sier hun til NRK.

Saken skal opp i Bergen tingrett 17. september.