VG: Partihensyn skal ha forsinket bevæpning-søknad

Finansminister Siv Jensen (Frp) t.v., statsminister Erna Solberg (H), og kulturminister Trine Skei Grande (V). Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Finansminister Siv Jensen (Frp) t.v., statsminister Erna Solberg (H), og kulturminister Trine Skei Grande (V). Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Hensyn til Venstre skal ha vært en vesentlig årsak til at politiet i Oslo måtte vente lenge på å få hastesøknaden om midlertidig bevæpning innvilget, ifølge VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avisen skrev tirsdag at det gikk ni måneder fra politimester Hans Sverre Sjøvold i Oslo politidistrikt ba om tre måneders såkalt patruljebevæpning, til han fikk tillatelsen fra justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) 14. juni i år.

Saken landet på bordet til daværende justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) i november i fjor. På dette tidspunktet ventet regjeringspartiene Høyre og Frp på en avklaring fra Venstre, om de ville gå inn i regjering eller fortsette i opposisjon.

Ifølge VG sier en sentralt plassert kilde at en rekke saker ble liggende uavklart i regjeringen, for ikke å fornærme Venstre mens de tok sin vurdering. Saken om bevæpning skal ha vært en av disse, på grunn av Venstres sterke motstand mot generell bevæpning.

I regjeringsforhandlingene på Jeløy, fikk partiet hindret generell bevæpning, men måtte godta punktbevæpning, blant annet på Gardermoen.

Statsminister Erna Solberg (H) sier behandlingen ikke har hatt grunnlag i at Venstre kom inn i regjeringen.

– Som Wara sa i Stortinget, vi har gitt en midlertidig tillatelse, og så har vi sagt at vi kommer tilbake med en bedre lovforankring til høsten når vi er ferdig med det arbeidet. Derfor har dette tatt litt tid, sier Solberg.

Personvernpolicy