Bombegruppa undersøkte mistenkelig gjenstand i Oslo – var ufarlig

Politiets bombegruppe er på plass for å undersøke en mistenkelig gjenstand funnet på Grønland torg i Oslo. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Politiets bombegruppe er på plass for å undersøke en mistenkelig gjenstand funnet på Grønland torg i Oslo. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiets bombegruppe måtte rykke ut til Grønland i Oslo etter melding om en mistenkelig gjenstand. Det viste seg å være en bag med ufarlig innhold.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– En vekter fant en bag i Smalgangen rundt klokken 22.30 og ringte oss. Den ble ansett som såpass mistenkelig at stedet ble sperret av, sa operasjonsleder Steinar Hausvik i Oslo politidistrikt til NTB klokken 23.20.

Politiets bombegruppe var på plass like før midnatt. Her tok de i bruk to bomberoboter for å åpne bagen.

Fem timer etter at bagen ble funnet, bekreftet politiet at den var ufarlig.

– Det har vært en del utfordringer med å finne ut av dette, men det viste seg å være noe helt ufarlig, sier Hausvik klokken 3.35.

Operasjonslederen opplyser at bagen inneholdt noe verktøyutstyr.

Bomberoboter

Store ressurser ble satt inn onsdag kveld for å avklare situasjonen. På et tidspunkt tok politiet også i bruk en røntgenmaskin for å undersøke innholdet i bagen.

Ifølge Aftenposten ble det sett et rødt, blinkende lys på den svarte bagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ja, det var noe blinkende lys der som vi ikke har fått avklart, sier Hausvik og legger til at det var en kombinasjon av flere ting som gjorde at de oppfattet bagen som mistenkelig.

Bilder fra stedet viser bombegruppen i fullt utstyr, samt bevæpnet politi som holdt vakt. Beboerne i Smalgangen ble bedt om å holde seg innendørs, og et større område ble sperret av.

Lignende hendelse

Det er kun litt over ett år siden at en hjemmelaget sprengladning ble funnet ved Vaterland bro på Grønland. En da 17 år gammel gutt, som opprinnelig kommer fra Russland, ble i april i fjor funnet med denne i hånden.

Sprengladningen besto av en flaske lightergass, en lighter og 40–50 metallbiter. Han ble dømt til ett års fengsel i Borgarting lagmannsrett i mars i år, men har anket.