Politiet ønsker tips i Øksnes-saken

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som har vært i båt i nærheten av Svinøya da 23 år gamle Truls Henrik Johansen fra Øksnes ble borte på sjøen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det skal være et tips fra noen som har sett en båt i området mellom klokka 2 og 4 den aktuelle natta. Vi går nå ut med dette slik at de som eventuelt har vært i området da, tar kontakt slik at vi får sjekket den båten ut. Vi vet ikke hva slags båt det dreier seg om, sier operasjonsleder Ina Selfors i Nordland politidistrikt til NTB.

23-åringen ble meldt savnet 15. juni. Han er fortsatt ikke funnet. Mannen dro ut i båt sammen med tre andre menn i 30-årene i to småbåter, to i hver båt. Begge båtene skal ha gått på et skjær.

De tre mennene ble plukket opp av ei redningsskøyte i løpet av natten, men ikke Johansen. Én av dem er siktet for uaktsomt drap eller for å ha forlatt en person i hjelpeløs tilstand. De to øvrige er siktet for å ha forlatt en person i hjelpeløs tilstand.

Politiet ba om varetektsfengsling for alle tre, men fikk ikke medhold i fengsling av de to som er siktet for å ha forlatt 23-åringen. Kjennelsen ble anket, og Hålogaland lagmannsrett ga onsdag i forrige uke politiet medhold til varetektsfengsling. Mennene er fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

– Vi har ikke landet dette ennå. Mannen er ikke funnet, og søket etter antatt omkommet pågår hver eneste dag, sier operasjonsleder Ina Selfors.

Politiet i Lofoten og Vesterålen etterforsker saken med bistand fra Kripos.