Politiet ønsker tips i Øksnes-saken

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som har vært i båt i nærheten av Svinøya da 23 år gamle Truls Henrik Johansen fra Øksnes ble borte på sjøen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det skal være et tips fra noen som har sett en båt i området mellom klokka 2 og 4 den aktuelle natta. Vi går nå ut med dette slik at de som eventuelt har vært i området da, tar kontakt slik at vi får sjekket den båten ut. Vi vet ikke hva slags båt det dreier seg om, sier operasjonsleder Ina Selfors i Nordland politidistrikt til NTB.

23-åringen ble meldt savnet 15. juni. Han er fortsatt ikke funnet. Mannen dro ut i båt sammen med tre andre menn i 30-årene i to småbåter, to i hver båt. Begge båtene skal ha gått på et skjær.

De tre mennene ble plukket opp av ei redningsskøyte i løpet av natten, men ikke Johansen. Én av dem er siktet for uaktsomt drap eller for å ha forlatt en person i hjelpeløs tilstand. De to øvrige er siktet for å ha forlatt en person i hjelpeløs tilstand.

Politiet ba om varetektsfengsling for alle tre, men fikk ikke medhold i fengsling av de to som er siktet for å ha forlatt 23-åringen. Kjennelsen ble anket, og Hålogaland lagmannsrett ga onsdag i forrige uke politiet medhold til varetektsfengsling. Mennene er fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

– Vi har ikke landet dette ennå. Mannen er ikke funnet, og søket etter antatt omkommet pågår hver eneste dag, sier operasjonsleder Ina Selfors.

Politiet i Lofoten og Vesterålen etterforsker saken med bistand fra Kripos.

Personvernpolicy