Oksekalver på sommerbeite svømte til festmåltid på Nesøya

Tre oksekalver svømte over fra sommerbeitet på Borøya til Nesøya, der de gikk løs på rosebusker og annet snadder. Eier og bonde Johan Persbråten fikk med litt hjelp samlet dyra, og de skal settes tilbake på sommerbeite, riktig nok på en annen øy. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Tre oksekalver svømte over fra sommerbeitet på Borøya til Nesøya, der de gikk løs på rosebusker og annet snadder. Eier og bonde Johan Persbråten fikk med litt hjelp samlet dyra, og de skal settes tilbake på sommerbeite, riktig nok på en annen øy. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre oksekalver fikk nok av sommerbeitet på Borøya i Asker og la natt til tirsdag på svøm til Nesøya der de tok for seg av folks gressplener og rosebusker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bonden Johan Persbråten hadde satt ut 14 kalver på sommerbeite på Borøya, men der ble flokken skilt, og tre av dyrene valgte altså å svømme over sundet til naboøya i vest, skriver Budstikka. I 5-tiden fikk politiets operasjonssentral flere telefoner fra beboere på Nesøya som hadde oppdaget rautende okser i hagene sine.

Vel framme forsynte oksekalvene seg av både gressplen og rosebusker.

– Han som tok imot den første telefonen hos oss, hørte solid rauting gjennom røret, sier operasjonsleder Steinar Hausvik i Oslo politidistrikt.

Les også: Den kåte oksen kom til kort

I 9-tiden hadde Persbråten og noen medhjelpere klart å hanke inn kalvene. Tilbake på Borøya skal de imidlertid ikke.

– De som har rømt nå, skal ikke ut dit igjen. Det er mulig jeg setter dem på Brønnøya, der er det bedre strømgjerde, sier Persbråten.

Også i 2016 rømte en flokk oksekalver over fra Borøya til Nesøya. Den gang måtte Persbråten lokke ungoksene til seg med kneippbrød og focaccia.

Eier og bonde Johan Persbråten fikk med litt hjelp samlet de tre oksekalvene. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix