Nordea kjøper Gjensidige Bank

Eksteriør og logo av hovedkontoret til Gjensidige forsikring i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Eksteriør og logo av hovedkontoret til Gjensidige forsikring i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Heiko Junge
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nordea har inngått en avtale med Gjensidige Forsikring om kjøp av samtlige aksjer i Gjensidige Bank for 5,5 milliarder kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Avtalen omfatter også et langsiktig strategisk distribusjonssamarbeid med Gjensidige i Norge, opplyser selskapene mandag morgen. Foruten Nordeas overtakelse av Gjensidiges bankvirksomhet, innebærer avtalen også at Nordea skal tilby sine 900.000 kunder i Norge forsikringsprodukter fra Gjensidige.

Avtalen vil tre i kraft i første kvartal neste år, opplyser Gjensidige i en børsmelding. Administrerende direktør Helge Leiro Baastad i Gjensidige sier avtalen vil øke muligheten for Gjensidige til å ekspandere gjennom tett samarbeid med Nordea.

Gjensidige opplyser at de forventer en gevinst på salget på 1,9 milliarder kroner.

Nordea vil vokse

– Dette er et stort skritt for oss og støtter opp under strategien vår og ambisjonene våre om å vokse i det viktige norske markedet. Som Nordens største bank er det naturlig for oss å slå oss sammen med det ledende forsikringsselskapet i Norge, sier Snorre Storset, administrerende direktør i Nordea Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Denne avtalen innebærer at mange flere nordmenn vil få en relasjon til Nordea, og vi skal betjene dem på best mulig måte, sier han videre.

Gjensidige Bank er en av Norges ledende nettbaserte banker. Banken tilbyr privatkunder en rekke digitale banktjenester, boliglån, billån, usikrede lån og spare- og investeringstjenester på nett.

5,5 milliarder

Nordea kjøper Gjensidige Bank for 578 millioner euro, tilsvarende 5.500 millioner kroner, et beløp som vil bli justert for egenkapitalen Gjensidige Bank genererer fram til overføringen er sluttført. Oppkjøpet, som krever godkjenninger fra myndigheter og andre tilsyn, forventes å bli sluttført i første kvartal 2019, opplyser Nordea.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Banken skriver at oppkjøpet vil styrke Nordeas posisjon som nest største bank i Norge og vil tilføre 176.000 kunder med 4.840 millioner euro i utlånsvolum.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Større og bedre tilbud

– Vi anser Nordea og Gjensidige som naturlige strategiske partnere. Begge har en solid internkultur, og vi deler de samme verdiene. Vi er sikre på at alle kundene våre vil dra fordeler av det større og bedre tilbudet, sier Storset.

Nordea forventer å levere årlige kostnadssynergier på omtrent 25 millioner euro fra Nordea og Gjensidiges kombinerte omsetningsgrunnlag innen 2022.

Les osgå: Gjensidige Forsikring gikk på smell: – Bilforsikring må bli dyrere