Mann kastet sykkel på aggressiv elg i Trondheim

En syklist ble søndag morgen angrepet av en elg i Trondheim. Vedkommende stoppet etter hvert opp og kastet sykkelen på elgen, hvorpå dyret flyktet. Illustrasjonsfoto: Paul Kleiven / NTB scanpix
En syklist ble søndag morgen angrepet av en elg i Trondheim. Vedkommende stoppet etter hvert opp og kastet sykkelen på elgen, hvorpå dyret flyktet. Illustrasjonsfoto: Paul Kleiven / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En syklist ble søndag morgen angrepet av en elg i Trondheim. Vedkommende stoppet etter hvert opp og kastet sykkelen på elgen, hvorpå dyret flyktet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hendelsen inntraff rundt klokka 05.00 i Gamle Okstadbakken.

– Han var på vei til jobb da han ble angrepet av en elg. Etter hvert følte han seg såpass truet at han stoppet sykkelen og kastet den mot elgen, sier operasjonsleder Viola Elvrum til NTB.

Elgen skal så ha flyktet, hvorpå mannen i 20-årene oppdaget blod på sykkelen.

– Viltnemnda tar kontakt med syklisten og gjør en vurdering om de skal søke etter elgen og om den er skadd og aggressiv, sier Elvrum.

Hun forklarer at det ikke er uvanlig med elg i Trondheim. Politiet knytter den aktuelle episoden til at det var tidlig på morgenen og at det var lite trafikk.

De tror ikke at det for øyeblikket er fare for nye elgangrep i området.

Les også: Motorsyklist kritisk skadd i kollisjon med elg

Kvinne sparket av elg i elgpark i Aust-Agder

Elg falt fra bru – sperret T-banen