Sikkerhet og beredskap i Norge:

DSB-sjef bekymret over folks bevissthet: – De klarer ikke se konsekvensene

– Helsesektoren er mye mindre lagspillorientert, og mye mer konflikts- og prestasjonsorientert sier Cecilie Daae.
– Helsesektoren er mye mindre lagspillorientert, og mye mer konflikts- og prestasjonsorientert sier Cecilie Daae. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen

– Når vi ser at folk nekter å la være å bruke engangsgriller i den situasjonen vi er nå, da tenker jeg det er et uttrykk for manglende forståelse for de konsekvensene det kan få.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cecilie Daae:

Stortingets talerstol blir din. Hva tar du opp?

Det helhetlige utfordringsbildet som vi må håndtere sammen for å få et ordentlig grep om fremtidens samfunnssikkerhet og beredskap. Vi må tenke utholdenhet og motstandskraft i landet vårt, helt fra deg og meg, og opp til de mest kritiske samfunnsfunksjonene vi har. Vi må finne en god måte å få Stortinget til å forstå. Det er viktig at politi og forsvar får mye ressurser, men de er avhengige av at det sivile samfunnet fungerer for å få gjort jobben sin.

Hva bør Norge bruke mindre penger på?

Reparasjon. Men jeg vil overføre pengene til forebygging, så det blir ikke sparing her og nå, men det vil spare oss for store utgifter senere. Det er vanskelig å beregne besparelser på hendelser som ikke skjer, men vi har et samarbeid med Finans Norge som hjelper oss å få et grep på det og se effektene i kroner og øre.

Hva er din dårligste investering?

Jeg er ingen investor, for å si det forsiktig. Den eldste sønnen min er glad i biler og for mange år siden overtalte han meg til å kjøpe en gammel Landrover, som var drømmebilen hans. Det var veldig morsomt et års tid, men det blir veldig dyrt.

Hvilken bok vil du lese om igjen?

Jeg sier til meg selv hver sommer at jeg skal lese «Syndere i sommersol» av Sigurd Hoel en gang til. Jeg skrev oppgave om boken på gymnaset og ble helt oppslukt. Jeg har lyst til å lese den igjen, men jeg utsetter det også på grunn av litt dårlige erfaringer med å lese gamle bøker som jeg likte godt i studietiden. Jeg husker «Det bløende hjertet» av Marilyn French som en fantastisk bok, men da jeg leste den igjen var den bare banal og tåpelig.

Hvor går drømmereisen?

Australia, uten tvil. Jeg var der i vinterferien og snorklet i Great Barrier Reef. Det var helt fenomenalt og jeg må tilbake.

Stauper ligger der fortsatt, urørlig og tung ute i Tønsbergfjorden. Cecilie Daae kan puste lettet ut. Noe er som det alltid har vært i livet hennes. Utsikten fra familiehytta i Sandefjord.

– Ute i Stauper ligger kjernen av meg, det er min «Locus of control». Så lenge Stauper ligger i ro, da håndterer jeg ting, sier Daae til Finansavisen.

Internasjonale spenninger berører Norge

Verden ser ganske annerledes ut nå enn da Daaes far kjøpte hytta i Sandefjord i 1967. Norge ser annerledes ut og landets håndtering av kriser har forandret seg.

Bare siden hun ble sjef for Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) høsten 2015 er mye blitt annerledes. Året etter hennes inntreden besluttet regjeringen en endring av måten vi tenker totalforsvar.

Før handlet det om forsvarets muligheter til å bistå sivilsamfunnet. Nå handler det om hva sivilsamfunnet kan hjelpe forsvaret med. Hvordan kan vi sikre kritiske samfunnsfunksjoner hvis Norge på en eller annen måte skulle bli angrepet?

– Det sikkerhetspolitiske bildet har bare de tre siste årene endret seg i en retning som vi ikke hadde forutsett i det hele tatt. Vi må kompensere for disse endringene og bedre beredskapsnivået vårt, sier Daae.

De politiske spenningene internasjonalt berører også Norge, ikke nødvendigvis fordi vi er så utsatt, men fordi Nato nå stiller tydeligere krav til medlemslandene sine med «The Seven Baseline Requirements» som handler om sikring av blant annet kraftforsyning, mat-og vannforsyning, kommunikasjonssystemer og håndtering av masseskadesituasjoner. Der har Norge en jobb å gjøre og DSB leder dette arbeidet på oppdrag fra Justis- og beredskapsdepartementet.

– Det har vært fredelig og rolig i mange år og vi har bygget ned veldig mye beredskap. Men vi har hele tiden hatt et totalforsvar etter krigen.

Les også: Nordmenn mest bekymret for cyber- og terrorangrep

Lite bevissthet i befolkningen

Før valgte DSB å skille mellom naturhendelser, storulykker og villede hendelser. Nå er tankegangen at det ikke spiller noe rolle hva som treffer oss. Utholdenheten og motstandskraften i viktige funksjoner og systemer må være der uansett. De må tilbake til en normalfunksjon så raskt som mulig. Før regnet etaten på sannsynlighet og konsekvenser for ulike scenarier. Nå snakkes det om «et helhetlig utfordringsbilde» fordi det har vært så store endringer på mange viktige områder. På det siste risikoskjemaet DSB benyttet var pandemi på topp både på risiko og konsekvens. Nå trekker Daae frem klimaendringer.

– Jeg pleier å starte med klimaendringer og avslutte med sikkerhetspolitiske utfordringer og terror. Mellom der kommer helseutfordringer som pandemi.

Ebola-viruset sprer seg på nytt, denne gangen i Kongo. Mye migrasjon skyldes klimaendringene. I Norges langstrakte land er det flomfare den ene dagen og brannfare den neste på grunn av hetebølge.

Foran henne står et glass med iste, kjølig og frisk. På andre siden av vinduet er det 32 grader og stekende sol. Hva gjør vi den dagen isteen ikke er tilgjengelig? Ingen isbiter, ikke tilgang til vann. Strømmen blir borte. Er vi nordmenn forberedt? Vet vi hva vi skal gjøre?

At nordmenn fortsetter å bruke engangsgriller selv når myndighetene innstendig ber dem la være på grunn av skogbrannfare, tror Daae er et tegn på at vi ikke tar konsekvensene på alvor. Foto: Sara Johannessen / NTB scanpix
At nordmenn fortsetter å bruke engangsgriller selv når myndighetene innstendig ber dem la være på grunn av skogbrannfare, tror Daae er et tegn på at vi ikke tar konsekvensene på alvor. Foto: Sara Johannessen / NTB scanpix

– Nei, jeg vil påstå at det er liten bevissthet ute i befolkningen vår. Vi er vant med at systemet fungerer, det meste går bra, sier Daae.

Hun bruker ekstremvær som eksempel.

– Vi nyter dette, sier hun og tenker på de 32 gradene smeller mot vindusruten.

– Men når vi ser at folk nekter å la være å bruke engangsgriller i den situasjonen vi er nå, da tenker jeg det er et uttrykk for manglende forståelse for de konsekvensene det kan få. Jeg tror ikke folk er dumme, eller ikke vil godt, men de klarer faktisk ikke ta innover seg hvor dramatisk en stor skogbrann er.

Les også: Myndighetene har brukt opp skogbrann-budsjettet

Kommer med ny egenberedskapskampanje

DSBs befolkningsundersøkelse for 2018 viser at nordmenn er mest redd for cyberangrep mot styringssystemer og terrorangrep. 35 prosent av oss har tenkt gjennom hva vi skal gjøre ved lengre bortfall av strøm, mens 21 prosent har tenkt gjennom hvor vi skal søke informasjon ved bortfall av internett.

– Vi har en jobb å gjøre for å få folk til å forstå at det endrede utfordringsbildet faktisk har noe med deg og meg å gjøre. Jeg vil ikke være noen dommedagspredikant, for det er helt utrolig hva vi får til når de store hendelsene skjer. Men forebygging er det som virker.

Med to kilo sammalt hvetemel, en kilo siktet hvetemel, en kilo poteter, fire teskjeer salt, en og en halv liter surmelk og 60 gram gjær kan du lage seks brød. Steketemperatur på 260 grader, i ovnen i vel én time. Det er en oppskrift på krisematlaging i boken «For å overleve» utgitt av det det som den gangen het Direktoratet for sivilt beredskap. Beredskapslageret bør bestå av middagshermetikk og leverpostei, gassmaske og ferdigpakket ryggsekk, blant annet. Denne versjonen er fra 1972, til høsten kommer DSB med en ny egenberedskapskampanje.

– Vi kommer med konkrete råd for hva du og jeg bør tenke på for å håndtere minst 72 timer uten strøm.

– Som for eksempel?

– Det er fokus på vann, varmekilder, om det er spesielle forhold knyttet til medisiner eller medisinsk utstyr. Hvordan har du tenkt å få nyheter? Jeg håper det her blir en bra start, en tidlig bevisstgjøring av folk.

Les også: – DAB-bruddet er ikke akseptabelt

– En ambisiøs og ærgjerrig leder

Selv virker hun å være typen som er forberedt. Før intervjuet fikk hun en oversikt over de ulike temaene det skulle handle om. Hvert tema er blitt til en liten bunke med ark som hun enkelt kan manøvrere rundt etter hvert som emnene skifter. Kalenderen er nærmest fullbooket hver dag, hun er stadig på reisefot og bruker gjerne helger til å jobbe.

– Jeg har stor arbeidskapasitet, noe som kan oppleves som en stor utfordring for andre. Jeg jobber når jeg vil og har gitt krystallklar beskjed at de andre må regulere seg selv og ta fri i helgene. Likevel kan det oppleves forstyrrende og som et press når jeg jobber som jeg gjør.

– Er du en tøff leder?

– Jeg er en ambisiøs og ærgjerrig leder. Jeg liker ikke underprestasjoner, for å si det sånn.

Hun innser at det i perioder kan være krevende å være rundt henne, som når hun er usikker på om ting går som de skal. Gjerne i beredskapssituasjoner når hun må være sikker på at alle systemene er på, at alle på jobb er på. Da fotfølger hun medarbeidere og henger over dem.

– Jeg må være sikker på at alle ser situasjonen som jeg ser den, sånn at de riktige tiltakene kommer, sier hun.

De siste ukene har brannfaren på Østlandet stått sentralt. Samtidig har DSB understøttet EU med utsendelse av medisinsk utstyr og helsepersonell til Kongo. Det har vært hektiske dager med forsterkede vaktordninger og der arbeid på både nasjonale og internasjonale områder må samspille. Da kan Daae bli krevende. Når hun som en hauk passer på at beslutningene hennes blir dokumentert i saksbehandlingssystemet.

– Det kan nok skape en bekymring om at jeg ikke er fornøyd med arbeidet som blir gjort, men det jeg prøver å si er at vi må passe på å få med den biten av jobben også.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Cecilie Daae omtaler seg selv som en ambisiøs og ærgjerrig leder, men innser at folk til tider kan oppfatte henne som krevende. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen
Cecilie Daae omtaler seg selv som en ambisiøs og ærgjerrig leder, men innser at folk til tider kan oppfatte henne som krevende. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen

Les også: Indisk IT-arbeider hadde tilgang til norsk nødnett i 14 måneder

Beredskap er lagspill

Hun er fjerde generasjon lege i en familie der de som ikke er leger gjerne er psykologer eller sykepleiere. Helse er et sentralt ord i familien Daae. Hun var avdelingsdirektør og assisterende direktør i helsedirektoratet, men Krim-krisen og ebola-krisen gjorde noe med henne.

– Jeg fikk en tydelig fornemmelse om at helse ble for smalt.

Under ebola-krisen strakk ikke Helsedirektoratet og Helse- og omsorgsdepartementet til alene, overhode ikke. Utenriksdepartementet, Forsvarsdepartementet, Justis- og beredskapsdepartementet og DSB måtte hjelpe til i Sierra Leone der utbruddet var.

– Det var en øyeåpner for meg. Det har vært sunt for meg å skifte sektor.

«Welcome to the civil protection familiy» sa de på første møte da hun kom inn i EU-systemet som generaldirektør. Hun synes utsagnet var spesielt, men nå sier hun det hele gir mening. Beredskap er et lagspill på mange ulike nivåer både nasjonalt og internasjonalt. Fra den minste kommunen i Norge til EU og Nato. Fra Ola Nordmann til Nato-leder Jens Stoltenberg.

– Helsesektoren er mye mindre lagspillorientert og mye mer konflikt- og prestasjonsorientert. Det har vært et lærerikt steg å ta.

Hun har lært at alle ønsker en sterk og tydelig sjef, helt til de får en. At alle vil koordineres og samordnes, helt til noen begynner å gjøre det. Lagspill er ikke bare enkelt. Du må bevege deg fra spiller til spiller og risikere å dulte borti noen på veien. Hun har lært at det er morsomt å være toppleder, selv om det er ensomt. Hun står mellom departementet over seg og direktoratet under seg. Hun må oversette, forklare og bygge bro, med en risiko om at ingen blir fornøyde.

– Men jeg har stor frihet og stort beslutningsrom. Det liker jeg.

Les også: Rapport viser svikt i alle ledd i nødnettsaken

Har opplevd flere år med kutt i statsbudsjettet

Til høsten kan hun igjen bli krevende, når den store Nato-øvelsen Trident Juncture skal holdes i Norge. Da sitter hun på et beredskapsrom i Tønsberg, hvis hun ikke kalles inn til noe som foregår i Oslo. Øvelsen blir viktig for å se hvor beredskapen svikter mest i Norge, på hvilke områder den er mest sårbar.

– Vi skal øve hele totalforsvaret. Mye kommer til å skje og mye kommer til å bli krevende.

– Hvor mye må investeres i kroner og øre for at beredskapsnivået er på et nivå du er fornøyd med?

– Det er avhengig av hvilke scenarier vi setter opp og hvilket ambisjonsnivå vi ønsker å legge oss på. Nå handler mye om å finne en diagnose, og evalueringene etter Nato-øvelsen vil nok gi mer av den informasjonen du spør etter. Til syvende og sist er det politiske beslutninger som styrer hva slags beredskapsnivå vi skal ha. Det vil nok bli en del prioriteringsdiskusjoner.

I fjor la hun diskusjonen til side og skrek høylytt i stedet, om økonomisk krise i DSB etter flere år med kutt i statsbudsjettet. Hun måtte kutte i den sivile beredskapen, flere oppdrag hadde ikke DSB mulighet til å løse.

– 2017 var et helt spesielt år for oss. Overdragelsen av det tidligere nødnettsdirektoratet var en stor og kostnadskrevende oppgave.

Bakgrunn: Varsler kutt i den sivile beredskapen

Regjeringen og samarbeidspartiene KrF og Venstre svarte med fem millioner ekstra i revidert nasjonalbudsjett. For 2018 slapp DSB nye kutt, men skal fortsette med nedbemanningen som startet i fjor.

– Vi er i en vanskelig overgangsperiode der vi må ha flere digitale løsninger på plass før vi kan komme lenger med nedbemanning og automatisering. I tillegg krever sikkerhetssituasjonen egentlig en opprustning. Men nå har jeg kommet dit at vi skal få til det vi kan, uten å etterlyse ressurser hele tiden. Det blir en lite konstruktiv dynamikk.

– Men i fjor måtte du si ifra?

– Ja, du går bare ut sånn én gang. Det var vår opplevelse da 2018 er ikke et kriseår for DSB.

Ikke krise, men krevende?

– Sånn tror jeg det er å være etatsleder, og sånn skal det sikkert også være.

Donald Trump og Kim Jung-Un snakker sammen. Vestens øyne er igjen rettet mot Russland, men denne gangen med smil, jubelbrøl og flagg i ansiktet. Regnet kom endelig til Østlandet. Og Stauper ligger der fortsatt, urørlig og tung ute i Tønsbergfjorden.

Artikkelen ble først publisert i Finansavisen lørdag 23. juni.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
00:03 Beboer på Majorstuen fant blodig, skadd person00:00 Libya stenger interneringsleir23:42 SDF-militsen sier våpenhvile har trådt i kraft nordøst i Syria23:22 Mann pågrepet for å ha holdt familien innesperret i kjeller i flere år22:52 Morgenbladet-skribenter holder tilbake bidrag22:48 Anne-Elisabeth Hagen savnet i ett år: Politiet innkaller vitner til DNA-prøver21:54 Trumps stabssjef erkjenner at Ukraina-bistand ble knyttet til etterforskning21:42 Ekspert: Solskjær kan snart være ferdig som United-trener20:30 Kongen advarer mot trakassering og en opphetet offentlig debatt19:58 Søk etter mulig person i vannet i Hatvik i Hordaland19:43 Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan gir etter for noen av USAs krav19:23 Cubas ballettlegende Alicia Alonso er død18:22 EUs toppmøte slutter opp om brexitavtalen18:17 Dagbladet oppe igjen etter mulig hackerangrep18:11 Pence og Pompeo legger press på Erdogan17:12 Riiber kåret til årets skiutøver i nordiske grener17:08 Irlands statsminister om brexitavtalen: – Skaper en unik løsning17:07 EU-motstander Nigel Farage avfeier brexitavtale17:02 Labour, DUP og Liberaldemokratene sier nei til brexitavtalen16:57 Ambassadør tar avstand fra Trump i riksrettshøring16:55 Russisk nyhetsbyrå: Advokat har søkt om benådning for Frode Berg16:55 Hanne Harlem innstilles som ny sivilombudsmann16:42 Dronningen og kronprinsessen melder forfall til stortingsmiddag16:31 Turgåere fant tonnevis med mynter ved Kongsberg16:05 – Kan være begynnelsen på slutten for Trump16:02 Johnson: – Nå er øyeblikket for å få brexit gjennomført15:54 Assad: Syria vil svare på Tyrkias intervensjon med «alle legitime midler»15:33 Kystvakten uten helikopter i flere uker15:18 «Gazza» frikjent for seksuelt overgrep14:47 Togvogn på lastebiltur endte i politianmeldelse14:44 Tidligere toppdommer krever 7,2 millioner av NFF14:44 Brann-spiss måtte bli hjemme, straffes av klubben14:24 Bjørgen mener Johaug bør få Egebergs Ærespris14:18 Frode Bergs advokat: – Lite sannsynlig at utveksling blir bekreftet nå13:59 Feståpning for Viken mens begravelsen planlegges13:58 Enige om å la britene håndheve EU-regler i Nord-Irland13:49 Elton John: – Watford kan ha reddet livet mitt13:21 22-åring erkjenner straffskyld for drapsforsøk på 16-åring13:20 Mot brutal sprint i ny skitour12:59 Erdogan kastet Trumps brev i søpla12:20 Lørenskog-saken: Konvolutt fra trusselbrevet solgt hos Clas Ohlson11:54 Kurderne anklager Tyrkia for å bruke forbudte våpen11:53 Solskjær om United-krisen: – Jeg mister ikke nattesøvnen11:41 Haaland skadefri og kampklar11:40 Viste dømt til ett års betinget fengsel11:36 En brexitavtale mellom EU og Storbritannia er i boks11:12 Tyrkiske styrker vinner terreng nordøst i Syria11:05 Dropper nasjonal rammeplan for vindkraft10:41 Får ikke svar om syk fireåring: – Jeg er skuffet over Ropstad10:26 Norske Skog slår igjen rot i Oslo Børs10:04 Thingnes Bø pådro seg lårskade i fall09:46 11 prosent av enslige forsørgere i jobb har lavinntekt09:45 Pizzakjeden Domino's vil forlate Norge09:29 SOHR: 300.000 på flukt etter Tyrkias angrep09:29 Pence og Pompeo skal forsøke å overtale Erdogan08:55 DUP sier de ikke kan støtte Johnsons brexitavtale08:53 18 elbiler per ladepunkt i Norge08:41 Hovland satte PGA-rekord08:28 Lastebil mistet dekk på E6 - traff flere biler08:14 Får kjeft for å stole på Posten: – Han aner ikke hva som skjer08:08 Faren til offer for skoleskyting får oppreisning07:56 Senterpartiet klatrer videre på ny måling07:45 – Færre farlige islamister i Tyskland07:39 Politiet snevrer inn tidsrommet i Hagen-saken07:10 15 ambassadører fikk passord frastjålet07:07 Skittkasting og drama under møte i Det hvite hus07:07 Brexitforhandlingene fortsatte i de sene nattetimer07:00 Justin Trudeaus glorie har bleknet06:53 Russland om europeiske land: – Har halen mellom beina og er redde for Washington06:48 De norske alpinstjernene savner Svindal06:10 Kallmyr vil ikke stille seg i veien for utlevering av IS-fanger06:09 Folkevalgte bortvist etter tilrop mot Hongkongs leder06:00 NAV-rapport: Nye AAP-regler har ført til at flere går på sosialstønad05:50 Dette skjer i dag05:41 Dette skjedde i natt05:30 NHO ser fremtidsmuligheter i maritime næringer05:19 Trailer sperrer E6 i sør for Soknedal i Trøndelag05:17 Kraftig smell i sentrale Stockholm05:15 Prognose: Økende arbeidsledighet og lav boligprisvekst framover05:13 Kraftig jordskjelv rammet Filippinene04:52 Del av handelsavtale mellom USA og Kina blir formalisert04:15 35 pilegrimer omkom i bussulykke i Saudi-Arabia04:11 Frontex: Økning i antall ulovlige grensepasseringer til EU03:47 Studie: Eldre får det bedre når de trapper ned medisinbruken03:25 Trusselen fra høyreekstreme øker i Australia02:37 Straffetoll fra EU på Boeing-fly kan gi Norwegian kjemperegning02:18 Bokser døde fire dager etter knockout i kamp02:15 Mann med machete pågrepet for innbrudd og trusler02:03 Tusenvis protesterte mot straff for sexundervisning i Polen01:30 NVE: Klimaendringer vil gi kraftig vekst i norsk vannkraft01:20 Catalonias leder: Volden må stoppe01:00 Erdogan møter Putin i neste uke00:58 Økokrim sikter Bitcoins Norge-sjefen i Stavanger00:31 Trump i brev til Erdogan: – Ikke gjør noe dumt00:02 Mnuchin: Tyrkia kan vente seg flere sanksjoner23:53 SDF-lederen sier USA har brutt sine løfter i Syria23:35 Skole-app ga ut hemmelige opplysninger igjen – nå på Østlandet22:50 Waras samboer kan bli etterforsket ytterligere22:01 Hegerberg tangerte målrekorden i mesterligaen og ble gratulert av Mittag21:39 Kvinne (59) dømt til ett års fengsel for grov hvitvasking og heleri
Siste nytt
00:03NorgeBeboer på Majorstuen fant blodig, skadd person00:00VerdenLibya stenger interneringsleir23:42VerdenSDF-militsen sier våpenhvile har trådt i kraft nordøst i Syria23:22VerdenMann pågrepet for å ha holdt familien innesperret i kjeller i flere år22:52NorgeMorgenbladet-skribenter holder tilbake bidrag22:48NorgeAnne-Elisabeth Hagen savnet i ett år: Politiet innkaller vitner til DNA-prøver21:54VerdenTrumps stabssjef erkjenner at Ukraina-bistand ble knyttet til etterforskning21:42SportEkspert: Solskjær kan snart være ferdig som United-trener20:30NorgeKongen advarer mot trakassering og en opphetet offentlig debatt19:58NorgeSøk etter mulig person i vannet i Hatvik i Hordaland19:43VerdenTyrkias president Recep Tayyip Erdogan gir etter for noen av USAs krav19:23SportCubas ballettlegende Alicia Alonso er død18:22PolitikkEUs toppmøte slutter opp om brexitavtalen18:17NorgeDagbladet oppe igjen etter mulig hackerangrep18:11PolitikkPence og Pompeo legger press på Erdogan17:12SportRiiber kåret til årets skiutøver i nordiske grener17:08PolitikkIrlands statsminister om brexitavtalen: – Skaper en unik løsning17:07PolitikkEU-motstander Nigel Farage avfeier brexitavtale17:02PolitikkLabour, DUP og Liberaldemokratene sier nei til brexitavtalen16:57VerdenAmbassadør tar avstand fra Trump i riksrettshøring16:55NorgeRussisk nyhetsbyrå: Advokat har søkt om benådning for Frode Berg16:55NorgeHanne Harlem innstilles som ny sivilombudsmann16:42NorgeDronningen og kronprinsessen melder forfall til stortingsmiddag16:31PengerTurgåere fant tonnevis med mynter ved Kongsberg16:05Verden– Kan være begynnelsen på slutten for Trump16:02PolitikkJohnson: – Nå er øyeblikket for å få brexit gjennomført15:54VerdenAssad: Syria vil svare på Tyrkias intervensjon med «alle legitime midler»15:33NorgeKystvakten uten helikopter i flere uker15:18Sport«Gazza» frikjent for seksuelt overgrep14:47NorgeTogvogn på lastebiltur endte i politianmeldelse14:44SportTidligere toppdommer krever 7,2 millioner av NFF14:44SportBrann-spiss måtte bli hjemme, straffes av klubben14:24SportBjørgen mener Johaug bør få Egebergs Ærespris14:18VerdenFrode Bergs advokat: – Lite sannsynlig at utveksling blir bekreftet nå13:59PolitikkFeståpning for Viken mens begravelsen planlegges13:58PolitikkEnige om å la britene håndheve EU-regler i Nord-Irland13:49SportElton John: – Watford kan ha reddet livet mitt13:21Norge22-åring erkjenner straffskyld for drapsforsøk på 16-åring13:20SportMot brutal sprint i ny skitour12:59PolitikkErdogan kastet Trumps brev i søpla12:20NorgeLørenskog-saken: Konvolutt fra trusselbrevet solgt hos Clas Ohlson11:54VerdenKurderne anklager Tyrkia for å bruke forbudte våpen11:53SportSolskjær om United-krisen: – Jeg mister ikke nattesøvnen11:41SportHaaland skadefri og kampklar11:40NorgeViste dømt til ett års betinget fengsel11:36PolitikkEn brexitavtale mellom EU og Storbritannia er i boks11:12VerdenTyrkiske styrker vinner terreng nordøst i Syria11:05PolitikkDropper nasjonal rammeplan for vindkraft10:41PolitikkFår ikke svar om syk fireåring: – Jeg er skuffet over Ropstad10:26PengerNorske Skog slår igjen rot i Oslo Børs10:04SportThingnes Bø pådro seg lårskade i fall09:46Penger11 prosent av enslige forsørgere i jobb har lavinntekt09:45PengerPizzakjeden Domino's vil forlate Norge09:29VerdenSOHR: 300.000 på flukt etter Tyrkias angrep09:29VerdenPence og Pompeo skal forsøke å overtale Erdogan08:55PolitikkDUP sier de ikke kan støtte Johnsons brexitavtale08:53Motor18 elbiler per ladepunkt i Norge08:41SportHovland satte PGA-rekord08:28NorgeLastebil mistet dekk på E6 - traff flere biler08:14PengerFår kjeft for å stole på Posten: – Han aner ikke hva som skjer08:08VerdenFaren til offer for skoleskyting får oppreisning07:56PolitikkSenterpartiet klatrer videre på ny måling07:45Verden– Færre farlige islamister i Tyskland07:39NorgePolitiet snevrer inn tidsrommet i Hagen-saken07:10Norge15 ambassadører fikk passord frastjålet07:07VerdenSkittkasting og drama under møte i Det hvite hus07:07VerdenBrexitforhandlingene fortsatte i de sene nattetimer07:00PolitikkJustin Trudeaus glorie har bleknet06:53VerdenRussland om europeiske land: – Har halen mellom beina og er redde for Washington06:48SportDe norske alpinstjernene savner Svindal06:10PolitikkKallmyr vil ikke stille seg i veien for utlevering av IS-fanger06:09VerdenFolkevalgte bortvist etter tilrop mot Hongkongs leder06:00PengerNAV-rapport: Nye AAP-regler har ført til at flere går på sosialstønad05:50NorgeDette skjer i dag05:41NorgeDette skjedde i natt05:30PengerNHO ser fremtidsmuligheter i maritime næringer05:19NorgeTrailer sperrer E6 i sør for Soknedal i Trøndelag05:17VerdenKraftig smell i sentrale Stockholm05:15PengerPrognose: Økende arbeidsledighet og lav boligprisvekst framover05:13VerdenKraftig jordskjelv rammet Filippinene04:52PengerDel av handelsavtale mellom USA og Kina blir formalisert04:15Verden35 pilegrimer omkom i bussulykke i Saudi-Arabia04:11VerdenFrontex: Økning i antall ulovlige grensepasseringer til EU03:47Helse og livsstilStudie: Eldre får det bedre når de trapper ned medisinbruken03:25VerdenTrusselen fra høyreekstreme øker i Australia02:37PengerStraffetoll fra EU på Boeing-fly kan gi Norwegian kjemperegning02:18SportBokser døde fire dager etter knockout i kamp02:15NorgeMann med machete pågrepet for innbrudd og trusler02:03VerdenTusenvis protesterte mot straff for sexundervisning i Polen01:30NorgeNVE: Klimaendringer vil gi kraftig vekst i norsk vannkraft01:20VerdenCatalonias leder: Volden må stoppe01:00VerdenErdogan møter Putin i neste uke00:58PengerØkokrim sikter Bitcoins Norge-sjefen i Stavanger00:31VerdenTrump i brev til Erdogan: – Ikke gjør noe dumt00:02VerdenMnuchin: Tyrkia kan vente seg flere sanksjoner23:53VerdenSDF-lederen sier USA har brutt sine løfter i Syria23:35NorgeSkole-app ga ut hemmelige opplysninger igjen – nå på Østlandet22:50NorgeWaras samboer kan bli etterforsket ytterligere22:01SportHegerberg tangerte målrekorden i mesterligaen og ble gratulert av Mittag21:39NorgeKvinne (59) dømt til ett års fengsel for grov hvitvasking og heleri
Populært