Gigantisk Pride-parade: – Som 17. mai, men uten alle reglene

Kulturminister Trine Skei Grande ledet an i årets Pride-parade, hvor 138 biler og mange tusen mennesker fyller hovedstaden med farger og fest.

Ordfører i Oslo Marianne Borgen og kulturminister Trine Skei Grande går først i Oslo Pride-paraden, som går fra Grønland til Spikersuppa i Oslo sentrum lørdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Ordfører i Oslo Marianne Borgen og kulturminister Trine Skei Grande går først i Oslo Pride-paraden, som går fra Grønland til Spikersuppa i Oslo sentrum lørdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I årets Pride-parade er 137 ulike bedrifter og foreninger påmeldt, og det syntes på Grønland lørdag ettermiddag. Paraden er det mest synlige arrangementet i Oslo etter 17-mai, og ifølge kulturminister Trine Skei Grande (V), som i år gikk foran i paraden, det mest morsomme.

– Dette er langt fra min første Pride, men det er første gang jeg går fremst. Paraden er et fantastisk arrangement. Litt som 17-mai pleide å være før alle reglene, sa en strålende blid Grande til NTB rett før paraden begynte lørdag.

Grande fikk følge av Oslo-ordfører Marianne Borgen (SV) foran i paraden. Bak dem fulgte en lang rekke biler og flere tusen festglade mennesker, for anledningen kledd i alle regnbuens farger.

Årets parade startet klokken 13 på Grønland i Oslo, og den blir avsluttet i «Pride Park» i Spikersuppa noen timer senere.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Paraden er i tillegg til å være en gigantisk folkefest, en politisk markering av mangfoldet av kjønnsuttrykk, seksualitet, identitet og legninger.

Les også: Ny påmeldingsrekord for Oslo Pride-paraden

Søviknes trekker seg fra Pride

Krever unnskyldning etter at Pride-flagg ble heist i Tromsø 17. mai

Vebjørn Selbekk reagerer på Pride-markering i barnehager