Nye tips i savnetsak i Molde: Tømmer flere tjern

Den savnede 37-åringen ble sist sett natt til lørdag ved denne minibanken i Molde.
Den savnede 37-åringen ble sist sett natt til lørdag ved denne minibanken i Molde. Foto: Politiet
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har fått inn nye tips i saken om den ungarske mannen som er savnet i Molde. Fredag ble et ektepar fengslet, siktet for frihetsberøvelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lørdag formiddag bekrefter politiinspektør Knut Meek Corneliussen i Møre og Romsdal politidistrikt overfor NRK at det er kommet inn tips de jobber med å undersøke nærmere. Han vil ikke si hvilke tips eller spor som er kommet inn fra publikum.

Fredag gikk politiet ut og ba om observasjoner av en Volkswagen varebil.

Samme dag tømte Sivilforsvaret et tjern i forbindelse med søket etter den savnede 37-åringen. I løpet av helgen skal et annet tjern også tømmes.

– Vi valgte tjernene fordi de er i nærheten av bopelen til den savnede mannen, forklarer Corneliussen.

Fredag ble et ektepar i 40-årene fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, siktet for frihetsberøvelse. De to er underlagt full isolasjon de to første ukene.

Taus om mulig motiv

Begge nekter straffskyld, og kvinnens advokat, Roy Peder Kulblik, sa fredag at de vil vurdere å anke fengslingskjennelsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet vil ikke si noe om hva sags forbindelse det er mellom ekteparet og den savnede mannen.

– Vi er sparsommelige når det kommer til relasjonen mellom dem og andre ting som knytter seg til dem. Jeg kan ikke si så mye om funn vi har gjort eller motivet til de siktede. Vi må holde mange muligheter åpne og gå bredt ut, sier politiinspektør Corneliussen.

Den 37 gamle ungarske mannen ble sist sett da han tok ut penger i en minibank i Molde natt til lørdag for en uke siden. Han ble meldt savnet da han ikke kom på jobb mandag morgen.