Undersøkelse: Ni av ti taxfree-varer er billigere i nettbutikker

Prisjakt.no har gjort en test hvor de sjekket priser på taxfree-produkter opp mot norske nettbutikker. Der kom de fram til at det ofte kan lønne seg på handle på nett. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Prisjakt.no har gjort en test hvor de sjekket priser på taxfree-produkter opp mot norske nettbutikker. Der kom de fram til at det ofte kan lønne seg på handle på nett. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En ny undersøkelse konkluderer med at populære taxfree-varer er billigere i nettbutikker enn de er i butikkene på Oslo lufthavn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er Prisjakt.no som har gjennomført undersøkelsen, fra mars til mai, hvor de har sammenlignet prisene ved Oslo lufthavn opp mot diverse nettbutikker.

– Hovedkonklusjonen er at 90 prosent av produktene var billigere i nettbutikkene enn på taxfree. Det er nok ganske oppsiktsvekkende for mange reisende, som tror taxfree automatisk innebærer at ting er billig, sier sjef for Prisjakt Norge, Carolina Appelqvist til Aftenposten.

Varene de har sjekket er typiske taxfree-produkter som blant annet kosmetikk.

Det påpekes at prisene varierer noe fra måned til måned, avhengig av tilbud, og at man i noen nettbutikker også må betale frakt.

– Vi har rundt 25 prosent besparelse på parfyme mot lokalmarkedet, men på nett er det stort utvalgt av butikker – og en må huske på at de kjører tilbud og kampanjer eller har et partikjøp de skal selge rimelig, sier kommunikasjonssjef Haakon Dagestad i Travel Retail Norway (TRN) som driver de tre taxfreebutikkene på Oslo Lufthavn.