Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 30. juni.

Foto: Bullen Chol / AP / NTB scanpix
Foto: Bullen Chol / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Våpenhvile i Sudan

Ved midnatt trådte våpenhvilen i Sør-Sudan i kraft, som følge av at Sør-Sudans president Salva Kiir og opprørslederen Riek Machar onsdag skrev under en fredsavtale. Machar understreket da at våpenhvilen bør bety at man endelig «får slutt på krigen».

Sist gang det var våpenhvile i landet, i desember, varte våpenhvilen kun i noen timer.

Trump kunngjør ny dommer

USAs president Donald Trump opplyste at han vil kunngjøre hvem som blir ny høyesterettsdommer mandag 9. juli.

Den nye dommeren tar over etter Anthony Kennedy, som tidligere denne uken kunngjorde at han pensjonerer seg i slutten av juli.

Ingen livstegn fra grotten i Thailand

Det er gått en uke siden guttelaget i Thailand, og fotball treneren deres, tok seg inn i en grotte etter en treningskamp. Siden har det ikke kommet livstegn.

– Redningsarbeidere klarte å finne to store kamre i grotten i går kveld. En er 55 meter dyp og den andre er mellom 60 og 90 meter dyp. Men vi vet ikke om de vil lede oss til der laget oppholder seg. Vi utforsker åpningene i dag, opplyste politisjef Wirachai Songmettha lørdag morgen lokal tid.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mann dømt for overgrep mot egen søster

En 23 år gammel mann er i Bergen tingrett dømt til ni måneders betinget fengsel for overgrep mot sin egen søster. Han må også betale henne 100.000 kroner i oppreisning.

De tre overgrepene mannen er dømt for fant sted sommeren 2010 da mannen var 15 år gammel. Søsteren var da 11 år, skriver Bergensavisen.

Trump vil snakke med Putin om valg-innblanding

USAs president Donald Trump sa at han vil snakke med Russlands president Vladimir Putin om påstandene om innblanding i det amerikanske presidentvalget i 2016.

Toppmøtet mellom Trump og Putin holdes i Helsingfors 16. juli, kort tid etter NATO-toppmøtet i Brussel 11. til 12. juli. Etter NATO-møtet drar den amerikanske presidenten videre til Storbritannia den 13. juli.