Barnefamilier holdes atskilt mens Norge og Hellas krangler

UDI er uenige med Hellas om hvem som har ansvaret for såkalte «ankerbarn». Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
UDI er uenige med Hellas om hvem som har ansvaret for såkalte «ankerbarn». Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst to barnefamilier holdes atskilt fordi norske og greske myndigheter ikke er enige om hvem som har ansvaret for såkalte ankerbarn og deres familier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en oppdatering til Justis- og beredskapsdepartementet 14. mai, gjør UDI-direktør Frode Forfang «departementet oppmerksomme på en problemstilling som har oppstått i forbindelse med søkere som har vært i Hellas.»

De to mindreårige det er snakk om ankom Hellas med sine familier, hvor de søkte beskyttelse sammen, før de reiste eller ble sendt videre til Norge. Det skriver ABC Nyheter.

Norge har bedt Hellas ta over de to mindreårige, mens Hellas mener familiene skal gjenforenes i Norge. Mens UDI mener Hellas er ansvarlige, argumenterer grekerne på sin side med at de ikke tar imot enslige mindreårige asylsøkere. Det tilbakeviser UDI med at de mindreårige har familiemedlemmer i Hellas.

– Enkeltsakene vi omtaler, er ferdig behandlet etter Dublin-regelverket. Det betyr at asylsakene til barna blir behandlet i Norge, opplyser avdelingsdirektør i UDI, Vesna Curk.

Ankerbarn er benevnelsen på barn som søker oppholdstillatelse i et land uten å komme sammen med foreldre. Når de så får oppholdstillatelse, blir de en forankring som foreldre kan bruke til å søke familiegjenforening.