Sauenæringa forventer at all ulv i beiteområder må tas ut

Torsdag ble en hannulv skutt i forbindelse med den pågående skadefellingen i Nord-Østerdal. Foto: Statens Naturoppsyn / NTB scanpix
Torsdag ble en hannulv skutt i forbindelse med den pågående skadefellingen i Nord-Østerdal. Foto: Statens Naturoppsyn / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

All ulv som befinner seg i områdene i Nord-Østerdal der det i sommer er drept mer enn 200 sau, må tas ut, mener Bonde- og småbrukarlaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er den klare beskjeden klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) får før han søndag skal besøke de ulveutsatte områdene helt nord i Hedmark.

– Vi forventer at klima- og miljøministeren sier at han vil prioritere klima- og miljøvennlig matproduksjon og økologisk sauekjøtt. Vi forventer at Venstre som et parti som tar klima og miljø på alvor, står opp for næringa, sier leder Ann Merete Furuberg i Bonde- og småbrukarlaget.

Hun er tydelig på at det ikke er mulig å kombinere sau på beite med ulv. Områdene i Nord-Østerdalen der det til nå i sommer er drept mer enn 200 ulv, tilhører beiteprioriterte områder. Senest torsdag ble en hannulv skutt mens den angrep sau. Den pågående skadefellingen fortsetter ettersom det er gitt fellingstillatelse på ytterligere en ulv.

-Vi forventer at alle ulv i beiteprioriterte områder skal ut. Det har tidligere alle partilederne sagt seg enig i, og jeg forventer at dette nå blir fulgt opp, sier Furuberg.

Det er Regionrådet for Fjellregionen som har invitert Elvestuen til områdene der ulven har herjet. Ifølge Østlendingen er 210 sauer tatt av ulv i kommunene Rendalen, Tynset og Tolga.