Mann savnet i seks dager i Molde – ektepar siktet for frihetsberøvelse

Et ektepar i 40-årene er siktet for frihetsberøvelse etter at en 37 år gammel mann i Molde forsvant en gang i helga eller natt til mandag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Et ektepar i 40-årene er siktet for frihetsberøvelse etter at en 37 år gammel mann i Molde forsvant en gang i helga eller natt til mandag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet gjennomsøker to vann i letingen etter en savnet ungarsk mann (37) i Molde. Et ektepar i 40-årene er pågrepet og siktet for frihetsberøvelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ekteparet er siktet for frihetsberøvelse eller medvirkning til det, opplyste politiinspektør Knut Meek Corneliussen i Møre og Romsdal politidistrikt på en pressekonferanse fredag, ifølge TV 2.

Den siste observasjonen av den 37 år gamle mannen er ved 1-tiden natt til lørdag. Da tok han ut penger fra DNBs minibank i Storgata i Molde. Han ble meldt savnet av arbeidsgiveren sin først mandag morgen, da han ikke møtte på jobb.

Det har pågått en større etterforskning av saken siden meldingen kom til politiet, ifølge Corneliussen. Politiet valgte å sikte ekteparet basert på bevisene som er samlet inn de siste dagene.

Tappet ned tjern

Et lite vann i nærheten av boligen mannen leier i Molde er blitt tappet ned og gjennomsøkt i letingen etter ham. Ved middagstider fredag var det ikke gjort funn i vannet, ifølge Romsdals Budstikke. Det ble også jobbet med å senke vannstanden i et annet, nærliggende vann, som ledd i søkene etter mannen i nærheten av stedet der han bor, bekrefter etterforskningslederen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Siste observasjon av mannen var klokka 1 natt til lørdag. Det er et større antall mannskaper som har jobbet i flere dager, og vi har fått hjelp fra Kripos, sa Corneliussen.

Han er svært tilbakeholden med ytterligere opplysninger i saken, og vil ikke gi detaljer om det siktede ekteparet, hvilken nasjonalitet de har eller hvilken relasjon de har til den savnede mannen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Siktelsen kan bli utvidet

Mannen og kvinnen fremstilles for varetektsfengsling i Romsdal tingrett fredag ettermiddag. Politiet begjærer dem fengslet i fire uker. Det første fengslingsmøtet holdes klokka 14.

Det har ikke lyktes NTB å komme i kontakt med forsvarerne til ekteparet. Det er uklart hvordan de stiller seg til skyldspørsmålet og begjæringen om varetektsfengsling.

Corneliussen utelukker ikke at siktelsen mot dem kan bli endret.

– Vi mistenker frihetsberøvelse, men holder muligheten åpen for at andre ting kan ha skjedd, sa han.

Etter det lokalavisen erfarer, er mannen i forholdet tidligere domfelt. Corneliussen vil ikke ut med noen opplysninger om hvorvidt paret er blitt domfelt for straffbare forhold tidligere.