Nye Nav-tall: Arbeidsledigheten marginalt ned i juni

– Det er i Rogaland og blant ingeniører at arbeidsledigheten har falt mest, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
– Det er i Rogaland og blant ingeniører at arbeidsledigheten har falt mest, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Antall registrerte arbeidsledige hos Nav falt med snaut 400 i juni. Den sesongjusterte arbeidsledigheten ligger dermed på 2,3 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når de som deltar på arbeidsmarkedstiltak fra Nav tas med, ligger den såkalte bruttoledigheten på 2,9 prosent, ifølge de siste tallene fra Nav. Bruttoledigheten omfatter helt arbeidsledige som har registrert seg som arbeidssøkende og de som deltar på arbeidsmarkedstiltak.

Arbeidsledigheten har ikke vært så lav siden januar 2009. I juni var det i gjennomsnitt 770 personer som registrerte seg som arbeidssøker hos Nav hver virkedag.

5.000 færre ledige

– Hittil i år har antallet helt ledige gått ned med nesten 5.000 personer, og det er i Rogaland og blant ingeniører at arbeidsledigheten har falt mest, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng.

Totalt var 79.977 personer registrert som helt arbeidsledige og arbeidssøkende på tiltak. Det er 365 færre enn i mai. Den sesongjusterte arbeidsledigheten i prosent var den samme i juni som i mai, fordi reduksjonen i antall ledige er så liten at den ikke gir utslag på ledighetsraten, får NTB opplyst.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Svakere enn ventet

– Vi hadde ventet at trenden med et månedlig fall på 1.000 arbeidsledige skulle fortsette, så denne måneden var litt svakere enn våre forventninger, sier sjeføkonom Kjetil Olsen i Nordea Markets.

Han poengterer at utviklingen er i tråd med forventningene til Norges Bank, og at den dermed ikke får noen innvirkning på rentebanen.

Også de siste tallene fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser en reduksjon i arbeidsledigheten, og underbygger inntrykket av at farten øker i norsk økonomi og at bedriftene opplever økt etterspørsel og aktivitet.